2024/05/14

Jonas Jarutis išteisinamas

Antrajam rajono žmogui įsigijus butą miesto centre, miestiečiai subruzdo. Gal neteisėtai pirko? Gal pasinaudojo užimama padėtimi? Gal…?

“Mintys„, vykdydamos savo skaitytojų valią, pasidomėjo mero pavaduotojo buto įsigyjimo ir remonto peripetijomis. Skandalas. Nieko įtartino nepastebėjome.

Prastas tai buvo butelis. Jau bene dešimt metų niekas jame negyveno. Savininkas kažkodėl vis jį laikė, tokį našlaitį.

J. Jarutis pakalbino žmogų kartą, kitą, ir šis sutiko butą parduoti. Pirminiame sandoryje nusikalstamos veikos nepavyko nustatyti, bet tyrimą tęsėme toliau.

2004 metų kovo 10 dieną ponas Jonas nusipirko butą, prieš tai pasiėmęs iš banko paskolą. Po vienerių metų, vieno mėnesio ir šešiolikos dienų jis dar nusipirko 116 kvadratinių metrų valstybinės žemės kieme. Keista, bet ir čia viskas teisėta.

Ir pradėjo J.Jarutis buto remontą. Aha. Senas tai namas. Matyt, įtrauktas į kultūros ar bent jau architektūros paveldo sąrašus. Paveldo specialistai to nepatvirtina. Blogai.

Kapstomės toliau. Ko gero, butą remontuoja nelegalūs statybininkai. Darbo inspekcija nuramina – darbuojasi statybininkai, turintys darbo veiklos patentus.

Kaip projekto reikalai? Jis patvirtintas, suderintas su visomis institucijomis, o 2005 metų rugsėjo 12 dieną gautas leidimas statyboms, kurios šią vasarą pradėtos. Beje, leidimas galioja net iki 2015 metų. Vadinasi, statybos gali vykti, kol pusė Kupiškio išeis į pensiją.

Pasiteiravome mero pavaduotojo, gal jis, remontuodamas savo būstą kelia dulkes, kurios iš proto veda jautresnius kaimynus?

Išties pas J. Jarutį kol kas dulka. Tad mero pavaduotojas už trumpalaikius nepatogumus kaimynų nuoširdžiai atsiprašo.

Nutarėme nuoširdžiai atgailaujantį poną Joną nuo atsakomybės atleisti ir kitų pretenzijų jam nebekelti. Rekomenduojame taip pasielgti ir tuos, kuriems be pretenzijų gyventi nuobodu.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video