2024/05/14

Tęstinis projektas – saviraiška per anglų kalbą

Penktadienį Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje, pagal tarptautinį jaunimo projektą „Time is money dont waste both“ (laikas pinigai, nešvaistykime jų), viešėjo grupelė mergaičių iš Suvalkų (Lenkija), zespol szkol Nr. 3 bei jų mokytoja, anglų kalbos specialistė Edyta Korobkiewicz.

Projektas, įgyvendinamas nuo šių metų gegužės mėnesio, gimė asmeninės anglų kalbos mokytojos Dalios Venckuvienės ir E. Korobkiewicz pažinties su dėka. Gegužę pagal šį mainų projektą aštuonios kupiškėnės viešėjo Suvalkuose, o penktadienį jos savo šeimose sulaukė bičiulių iš Lenkijos.

Pasak D. Venckuvienės, tai, ką per penkias projekto dienas jo dalyvės pamatė ir pažino, yra nepalyginamai daugiau ir prasmingiau, nei per tą patį laiką būtų įgiję pamokose. Šis susitikimas buvo realizuojamas per projekto dalyvių saviraišką. Po pažinties su ugdymo įstaiga, mūsų miestu, lenkaitės su kupiškėnėmis piešė Kupiškį, šeštadienį susipažino su senaisiais amatais, Anykščiuose žiedė puodus. D. Venckuvienės teigimu, buvo siekiama parodyti elementarius, o tuo pačiu unikalius dalykus.

Pedagogė džiaugėsi, jog projektas įgyvendinamas minimaliomis išlaidomis: mokyklos direktorius gelbėja transportu, pietumis mokykloje, kupiškiečių tėveliai mergaites apgyvendino savo šeimose.

Vakar projekto dalyvės atsisveikino. Draugiškus ryšius nuo vieno iki kito susitikimo jos pallaikys elektroniniu paštu.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video