2024/05/14

Nepaklusęs rajono konservatorių vadui, mano esąs eliminuotas iš politikos

Ne tik eilinis rajono rinkėjas, bet ir ne kiekvienas rajono politikas gali susigaudyti, kiek šioje Savivaldybės Taryboje yra konservatorių. Ko gero, keturi, … o gal tik trys?

Abejonės dėl konservatorių kiekybės kyla dėl neaiškus Tarybos nario Daliaus Jankausko statusas. Nutarėme, kad geriausiai tą miglotą situaciją galėtų paaiškinti pats ūkininkaujantis politikas D. Jankauskas.

De jure jau nebe partietis

Ateinančiuose rinkimuose dalyvauti nebegalvojantis ponas Dalius “Mintims„ pasakojo: “Prieš kelerius metus susiklostė tokia situacija, kad skyriaus pirmininkas Vytautas Mockus nutarė savo pareigas patikėti kažkam kitam. Rajono skyriaus narių susirinkime buvau pasiūlytas kandidatu į pirmininkus. Balsavimo metu juo ir buvau išrinktas. Dirbau iki tol, kol jungėsi dvi politinės jėgos. Po susijungimo vėl buvo sukviestas susirinkimas, kuriame aš pasitraukiau iš šio posto, nes pastoviau jutau kritiką iš buvusio pirmininko V. Mockaus. Jis mane kaltino, kad blogai dirbu. Gal jis norėjo, kad būtų dirbama jo stiliumi. Vėliau pajutau nepasitikėjimą tada, kai jis rinkosi kelis (keturis ar penkis) pavaduotojus. Tarp jų aš nepatekau. Prasidėjus rinkiminių komisijų organizavimui, aš buvau nušalintas ir nuo tos veiklos.

Tuometinių rinkimų į tarybą partijos sąrašuose aš buvau penktasis. Į Tarybą pagal balsavimo rezultatus pakliuvo keturi partijos nariai. Kai dėl Konstitucinio teismo sprendimo iš tarybos narių turėjo pasitraukti Poliklinikos vedėja Dovilė Kulbokienė, jos vietą taryboje teko užimti man.

Prasidėjus darbui Taryboje, atsirado pretekstas mane “damušt„. Kaip žinoma, Tarybos narys gauna 100 litų išmokų. Man buvo pareikšta, kad juos privalau atiduoti į bendrą partijos kasą. Žinau, kad to daryti aš neprivalau. Sutikti su tuo, žinoma, galiu, bet prievarta man niekada nebuvo priimtina. Tas sprendimas buvo stumiamas ultimatyviai. Nesutikus to daryti, mane pradėjo ignoruoti. Tada kreipiausi į partijos priežiūros komitetą, kuris situaciją išaiškino mano naudai. Tada V. Mockus pasakė, kad jei aš ateisiu į frakciją, jis pasitrauks ir nebedirbs. Tuomet neturėjau palaikymo, bet aš puikiai suprantu ir Ričardą, ir Valentiną, kurie yra Tarybos senbuviai…„

Pasidomėjus, ar D. Jankauskas dabar nėra ne tik konservatorių frakcijos narys taryboje, bet ir partijos narys, išgirdome tokį atsakymą.

“Aš nesu frakcijos narys. Pasakyti, ar esu partijos narys nėra paprasta. Kai buvo vežiojami nauji partijos bilietai, man jis taip ir nebuvo pristatytas. Vadinasi, de jure aš nesu partijos narys. Esu tiesiog išstumtas iš politikos. Jei būčiau aklai vykdęs tuomet buvusio pirmininko nurodymus, to gal ir nebūtų atsitikę. Po šių ir kitų įvykių, apie kurios dar nenorėčiau kalbėti, kažkokios vidinės opozicijos aš nenorėjau rengti ir nerengiau.„

Rinkimuose svarbiausias vaidmuo teks propagandai

Šiuo metu neakivaizdžiai aukštojo mokslo siekiantis D. Jankauskas ateinančiuose rinkimuose į Savivaldybės Tarybą nedalyvaus, todėl jo, kaip nepriklausomo eksperto, paklausėme, kas gali laimėti rinkimus rajone. Pareiškęs, kad prognozė yra labai slidus reikalas, jis atkreipė dėmesį į tai, kad bus labai svarbu, kaip sudirbs visų partijų propaganda, kaip ji sugebės paveikti rinkėjų simpanijas ir antipatijas. D. Jankausko nuomone, gali būti, kad opozicija kažkiek sustiprės, bet kažkokių esminių pasikeitimų Tarybos sudėtyje jis nesitiki.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video