2024/05/04

Seniūnui iškelta byla

Į laikraščio publikaciją apie neteisėtą Kupiškio seniūno veiklą gyvai reagavo ne tik gausybė laikraščio skaitytojų, politikų, bet ir rajono apylinkės prokuratūra.

Paviešinus nelabai skanius faktus apie įtartiną veiklą rekultyvuotame Vizgiūnų karjere, redakcija skaitytojų žodžiu ir raštu buvo tiesiog įpareigota giliau lįsti į pradėtą aptarinėti problemą. Aštrokai į prieš rinkimus jiems palankią situaciją sureagavo rajono opozicinių partijų veikėjai, apie kuriuos skaitytojai tuoj pat pateikė kai kurių žinelių. Tikimės, kad ir faktų pateiks.

Prokurorai moka skaityti

Straipsnyje, sukėlusiame gyvas kupiškėnų diskusijas, rašėme, kad tarybos narys neskaito spaudos, todėl ir nežino, kas darosi jo partijos valdomame rajone. Gerai, kad bent jau rajono prokuratūros vyrai moka skaityti. Prokuroras Šarūnas Šimonis, tik perskaitęs straipsnį, pasikvietė Kupiškio seniūną Julių Semėną ir paklausė, ar tai, kas parašyta “Mintyse„ yra tiesa. Seniūnas tai patvirtino.

Sodinti nesiruošiama, ruošiamasi bausti

Į prokuratūrą iškviestas seniūnas, pripažino, kad jis pats leido ūkininkui ir rajono tarybos nariui Gediminui Strazdui ir ūkininkei Jakšienei iš nenaudojamo karjero išvežti kelias mašinas žvyro (kiek mašinų išvežta kol kas liko neaišku).

Išklausęs seniūno pasipasakojimo, prokuroras atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nenustatė, jog yra duomenų apie tai, kad Julius Semėnas ar kiti asmenys “tyčia turėdami tikslą užvaldyti svetimą turtą pagrobė valstybei priklausantį turtą.„ Apie netyčinį tikslą neužsimenama.

Tačiau prokuroras pripažino, kad Julius Semėnas, būdamas Kupiškio seniūnu ir turėdamas atitinkamus viešojo administravimo įgaliojimus, netinkamai vykdo savo pareigas.

Seniūno veiksmai vertintini kaip administracinės teisės normų pažeidimas. Juliui Vytautui Semėnui iškelta administracinės teisės pažeidimo byla dėl Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 53straipsnio 1 dalies ir 86 straipsnio pažeidimo. Nutarimas perduotas Panevėžio regiono Aplinkos apsaugos departamento Kupiškio agentūros darbuotojams dėl J. V. Semėno nubaudimo administracine tvarka.

Kiti sandorio veikėjai kol kas prokuratūros nesudomino

Aprašytoje istorijoje dalyvavo ne tik seniūnas. Jo veikla buvo bene pati pasyviausia. Aktyviau dalyvavo kiti, apie kuriuos kupiškėnai “Mintims„ vis noriau teikia informaciją. Mes ir toliau laukiame kupiškėnų atsiliepimų ne tik apie jau aprašytą, bet ir apie kitus įtartinus reikaliukus rajone.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video