2024/05/18

Mirtinas rugsėjo pirmosios aidas

Šeštadienio naktį Panevėžio ligoninėje mirė trisdešimt trejų metų kupiškėnas Darius Mastavičius. Jis į apskrities centro ligonininę buvo atvežtas po to, kai rugsėjo pirmąją keli tada dar nenustatyti chuliganai visai be jokios priežasties žiauriai jį sumušė. Jaunam vyrui medikai padėjo kuo galėjo, tačiau Darius po komos taip ir nebeprabudo.

Rašydami apie rugsėjo pirmosios chuliganiškus išpuolius, atkreipėme dėmesį į tai, kad tą dieną buvo dvi siautėjančių vaikinų aukos – vidurdienį sumuštas D. Mastavičius, o vakare prie senojo pašto Gedimino gatvėje smurtą patyrė moteris. Jau tada buvo iškelta versija, kad tai tų pačių chuliganų darbas. Versija iš dalies pasitvirtino.

Tos dienos nusikaltimai pradėjo aiškėti netrukus po incidentų. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyti smurtautojai. Tyrimą kuruojantis prokuroras Linas Dovydėnas “Mintims„ sakė, kad teismas leido suimti dar dvidešimties metų nesulaukusį D. P. ir aštuoniolikametį E. V. Dar vienas įtariamasis kol kas nesuimtas.

Įtariamiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl sunkaus kūno sužalojimo, tačiau dabar, kai mirė D. Mastavičius, prokuroro teigimu, įtarimai bus pareikšti dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Dviems mėnesiams sulaikytų įtariamųjų šiuo metu Kupiškyje nėra. Jie laikomi kitų rajonų areštinėse, nes mūsiškė remontuojama.

Prokuroras mums patvirtino, kad vienas iš įtariamųjų V. Mastavičiaus nužudymu dalyvavo ir užpuolime prie senojo pašto, kai buvo primušta moteris. Dėl šio atvejo irgi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau paaiškėjus, kad abiejuose išpuoliuose dalyvavo tas pats asmuo, buvo nutarta abi bylas sujungti į vieną.

Nei policija, nei prokuratūra kol kas neskelbia įtariamųjų pavardžių, tačiau redakcijos duomenimis, abiejuose užpuolimuose dalyvavo Dainius Pažūsis, gimęs 1986 metais.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video