2024/05/04

Mokyklų renovacijai išleista puspenkto milijono

Šią savaitę rajono vicemeras Jonas Jarutis su Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoju Vytautu Knizikevičiumi aplankė visas rajono mokyklas, domėdamiesi, kaip pasirengta naujiesiems mokslo metams.

Po trijų dienų vizitacijos vyrai liko patenkinti per vasarą daug triūsusiais mokyklų vadovais, kurie jau visiškai arba beveik visiškai parengė mokymo įstaigas naujam sezonui.

J. Jarutis pasakojo, kad jau šiandien duris moksleiviams gali atidaryti Subačiaus pradinė mokykla, Šepetos Almos Adamkienės pagrindinė mokykla, Noriūnų Jono Černiaus pagrindinė mokykla, Subačiaus vidurinė ir kai kurios kitos mokymo įstaigos, kuriose buvo atliekti vienokie ar kitokie remonto darbai.

Darbų atlikta nemažai. Vien Subačiaus vidurinėje mokykloje perdengtas stogas. Tai kainavo aštuoniasdešimt devynis tūkstančius litų. Sporto salėje įrengtos naujos dušinės. Tokios yra vienintelės visame rajone. Perdažyta sporto salė, pakabintos naujos krepšinio lentos, sutvarkytos klasės.

Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje, Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijoje bei dar keliose mokyklose iki mokslo metų pradžios liko atlikti daugiau ar mažiau darbų, tačiau statybininkai tvirtina, kad iki rugsėjo pirmosios remontai bus baigti.

J. Jarutis sakė, kad visų mokyklų remontas kainavo apie keturis su puse milijono litų, kuriuos skyrė valstybė ir Savivaldybė.

Šiais metais švietimiečiai neturi ir didelių kadrų problemų. Tik vienoj kitoj mokykloj trūksta tai anglų kalbos specialisto, tai informatikos mokytojo, bet ir šios spragos jau baigiamos lopyti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video