2024/05/04

Išeitis

“Ar čia pataikiau?„ “Tikriausiai…Prisistatyk. Galima ir išsigalvotu vardu. Tik viena teks prisipažinti -jog esi alkoholikas„…

Pasak pašnekovų, tokie dialogai jų susibūrimuose pirmadienių ir ketvirtadienių vakarais vis dažnesni, nes kaskart ateina naujų žmonių, ieškančių išeities iš didelės bėdos – alkoholizmo.

Kupiškio anoniminių alkoholikų grupė “Išeitis„ pastaruoju metu naudojasi Kupiškio krašto neįgaliųjų žmonių sąjungos patalpomis. “Mes čia į mums skirtą kambarį renkamės paskirtomis dienomis 18 valandą ir galime čia kalbėtis kiek patinka„, – dalijosi mintimis sambūrio narys Pranas ir tuo pačiu kvietė čia pradėti lankytis kiekvieną, apsisprendusį kopti ir sunkios priklausomybės liūno. Į klausimą, ar tai dar įmanoma padaryti, atsakoma: “Tapk “Išeities„ nariu ir stenkis eiti tuo naujuoju keliu, nedelsdamas kreipkis telefonu 865821724.

Anoniminių alkoholikų grupė Kupiškyje veikia vienuolikti metai. Dalyvavimas joje ne vienam šios ligos paveiktam vyrui ir moteriai padėjo išlikti oriam žmogui -dirbti mėgiamą darbą, gyventi šeimoje. Tačiau pastangų reikia nemažų – vien tam, kad prisiverstum sistemingai lankytis surinkimuose, keltum sau reikalavimus, nesusiviliotum išgerti alkoholio ir labai reikšminga proga.

Jie, nepriimantys jokios materialinės paramos, pasidžiaugė, jog savo lėšomis įstengė nuvykti į anoniminių alkoholikų renginius Anykščiuose, Biržuose, net į Žemaitijoje esančią Pakutuvėnų parapiją, kurios kunigas randa laiko pabendrauti su tokiais nelaimėliais. Net susiruošta dieną kitą pailsėti Šventojoje.

Vienas iš artimiausių renginių – “Išeities„ narių šeimoms. Jos, paga Al-Anon programą, didžiulė paspirtis žmonėms, norintiems atsikratyti alkoholizmo. Išeitis surandama ne tik paties puolusiojo, bet ir jo aplinkos žmonių gera valia, didelėmis dvasinėmis pastangomis. Šeimos dėl glaudesnio bendradarbiavimo su “Išeitimi„ gali kreiptis telefonu 861745851.

Ruošiamasi ir atviram susirinkimui, kurio dalyviai išgirsta labai nuoširdžius pasakojimus apie pragertus metus, turtus, ryšius su artimiausiais žmonėmis ir sugrįžimą į normalų gyvenimą.

Pagyvenęs vyras šypsojosi – jo gyvenimas vienas iš tokių atvejų.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video