2024/03/29

Sausra

Nuo šių metų liepos 31 d. Kupiškio rajone paskelbta ekstremali situacija dėl stichinės sausros. Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis praėjusią savaitę pasirašė įsakymą dėl komisijos sausros padariniams rajone įvertinti sudarymo. Jai pirmininkauja Žemės ūkio skyriaus vedėjas Valentas Mankūnas, o nariai yra šio skyriaus specialistai, seniūnai, seniūnijų žemės ūkio specialistai.

Rajono meras jau kreipėsi į Lietuvos Prezidentą, Ministrą Pirmininką, Seimo Kaimo reikalų komitetą, suinteresuotas ministerijas ir informavo apie labai rimtas kupiškėnų žemdirbių bėdas, kurias sukėlė šių metų sausra ir prašė rasti finansinių galimybių atlyginti nuostolius.

Dėl drėgmės stokos pasėliai yra labai prastos būklės. Ganyklos išdžiuvusios. Ūkininkai pasigamino tik trečdalį reikiamų pašarų. Galvijai jau šeriami žiemai skirtu šienu, pašarui pjaunami nesubrendę javai. Rajone prasidėjusi javapjūtė žemdirbius nuvylė mažu derlingumu, grūdai smulkūs, sudžiuvę.

Didžiulių nuostolių dėl sausros patyrę ūkininkai raginami kreiptis į seniūnijas, įvairiais būdais fiksuoti (fotografuoti, filmuoti ir pan.) jiems padarytą žalą.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video