2024/05/18

Rajono policijos darbas įvertintas patenkinamai

Policijos Generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus įsakymu Kupiškio rajono policijos komisariate buvo atliktas vidaus auditas.

Beveik visą mėnesį – nuo birželio penktosios iki dvidešimt trečiosios – auditoriai iš Vilniaus domėjosi visų Kupiškio rajono policijos padalinių veikla. Praėjusį pirmadienį komisariatas gavo oficialias audito išvadas, kuriose mūsų policininkų darbas buvo įvertintas patenkinamai.

Šiuo metu rajono policijos viršininką pavaduojantis Georgijus Buidovas “Mintims„ pakomentavo audito rezultatus. Anot jo, buvo tikrinta rajono PK veiklos planavimas, darbo organizavimas, finansai, viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimo klausimai, kriminaliniai tyrimai, operatyvaus valdymo organizavimas, informatikos, ryšių, technikos panaudojimas. Darbo rezultatais, procentais, skaičiais auditoriai nesidomėjo, juos domino tik tai, kaip komisariate yra organizuojamas darbas.

Atsiųstoje audito ataskaitoje detaliai nurodyta, kokius rastus veiklos trūkumus būtina ištaisyti.

Pasak G. Buidovo, auditoriai atkreipė dėmesį į tai, kad komisariate nėra organizacinės grupės vyr.specialisto. Dėl to kyla daug problemų. Kandidatų į šias pareigas komisariate vadovybė kol kas nemato.

Auditoriai turėjo nemažai priekaištų dėl darbo planavimo ir nepakankamos analizės, kriminalistinių tyrimų vykdymo. Blogiausia tai, kad šiuo metu komisariatas nebeturi nė vieno kriminalistinių tyrimų specialisto. Kai įvyksta koks nors rezonansinis įvykis, rajono policija yra priversta kviestis specialistus iš Panevėžio.

Iki rugpjūčio šešioliktos dienos komisariatas turi paruošti svarbiausių rekomendacijų įgyvendinimo priemonių planą. Jis jau pradėtas rengti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video