2024/05/18

Nueik nežinia kur…

Stuburų kaimo gyventojai, net neturėdami jokių piktų kėslų, nurodydami savo gyvenamąją vietą, gali pateikti melagingą informaciją. Mat jie ir patys ne visi žino, jog, nors ir niekur neišvyko iš gimtojo kaimo, čia “nebegyvena„.

Stuburų gyventojai nesupranta, kodėl keičiant jų kaimelio vietovardžio ženklą, pakito ir jų kaimo ribos. Kaimelis liko padalintas į dvi dalis: teisėtus Stuburus ir nežiniai į kokią vietovę. Žmonės tik gūžčioja pečiais dėl šio “geografinio perskirstymo„ ir pas artimiausius kaimynus, kurie pastačius naują ženklą atsidūrė niekieno zonoje, skuba lyg į Rūgpienių kaimą iš garsaus animacinio filmo. Gal ir būtų pusė bėdos, bet žmonės baiminasi ar į vadinamuosius Rūgpienius prireikus pavyks pasikviesti greitąją medicinos pagalbą, teisėtai naudotis Lietuvos pašto paslaugomis, be problemų deklaruoti gyvenamąją vietą. Į šiuos klausimus dabar galėtų atsakyti, matyt, tik laiškininkas Pečkinas…

Stuburų kaimas priklauso Alizavos seniūnijai. Tad dėl “padalyto„ kaimo “Mintys„ ir kreipėsi į Alizavos seniūną Antaną Alkauską. Pasak jo, minėtasis kelias nėra pačios seniūnijos pavaldume ir už kelio ženklų, kaip ir vietovardžių ženklų keitimą atsakinga Panevėžio regioninių kelių valstybinė įmonė Kupiškio kelių tarnyba. Anot Alizavos seniūno, toks kelių pasiskirstymas neretai sukelia ir daugiau problemų. Štai, jau kuris laikas ženklo nėra ties Gyvakarų kaimeliu, šį, pasirodo, jau turi statyti pati seniūnija. Kaip sakė A. Alkauskas, tokia painiava nėra labai patogi, nes kai yra keli šeimininkai, tai darbai laiku dažniausiai nebūna atlikti. Daug tokių problemų iškyla ne tik dėl ženklų statymo, bet ir dėl kelių priežiūros darbų.

“Mintims„ telefonu susisiekė su VĮ Kupiškio kelių tarnybos viršininku Ovidijumi Zibavičiumi. Jis sakė, kad ženklų statymas tikrai nėra vykdomas stichiškai ar kažkaip neplanuotai. Kupiškio kelių tarnyba savo ruožtu ar iniciatyva nėra nei sumažinusi, nei padidinusi kaimo ar miestelio ribų. Viskas atliekama tiksliai pagal jų turimus rajono kelių žemėlapius. Kupiškio kelių tarnybos viršininkas “Mintims„ sakė, jog tik grįžęs iš Panevėžio regioninių kelių, pats nuvyks į Stuburus ir patikrins, kaip buvo pastatytas minėtasis kelio ženklas.

Tada jau ir patys Stuburų gyventojai galės įsitikinti, teisingai suskirstytame ar ne kaimelyje gyvena. Gal šįkart kreiptis pagalbos į laiškininką Pečkiną ir neprireiks.

——-
Autorius: Lukas ŠAULYS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video