2024/05/18

Ieškotas Europoje, į policiją prisistatė pats

Dar 2004 metais plėšimu apkaltintas rajono gyventojas nusispjovė į kardomąją priemonę – pasižadėjimą neišvykti – ir spruko į užsienį. Lietuvos teisėsaugininkai išdavė Europos arešto orderį.

Praėjusio antradienio rytą į policijos komisariatą atvyko netikėtas svečias – nuo 2004 metų visoje Europoje ieškotas Darius Giniotis.

Svečią – į cypę

Policija svečią pasitiko svetingai. Kaip mat įkišo į cypę.

Apylinkės prokuratūros prokuroras Šarūnas Šimonis “Mintims„ pasakojo, kad šis 1974 metais gimęs vyriškis 2004-ųjų liepos mėnesį primušė žmogų ir atėmė iš jo kinkinį – vežimą su visu arkliu. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamajam paskirta kardomoji priemonė neišvykti, bet tų pačių metų spalio mėnesį D. Giniotis prapuolė. Netrukus paaiškėjo, kad jis išvyko į užsienį. Paieškos horizontai išsiplėtė.

1993 metais jau teistas vyras įsidarbino Londone. Trečiadienį teisme apklausiamas D. Giniotis pasakojo, kad labai reikėjo pinigų, todėl ir išvažiavo uždarbiauti. Jau gyvendamas Anglijos sostinėje, jis internete pamatė savo nuotrauką ir pranešimą apie tai, kad yra paieškomas, tačiau nenorėjo prarasti darbo ir į Lietuvą neskubėjo. Dabar grįžęs namo, jis net neaplankęs visų savo draugų, prisistatė į policiją.

Lietuva laukia savo sūnų

Mūsų šalis tikrai laukia sugrįžtančių savo sūnų, išsiblaškiusių po visą pasaulį. Tai puikiai iliustruoja ir grįžusio D. Giniočio istorija. Teisme ir prokuroras, ir advokatas klausė ar jis dar kartą nepabėgs. Vyriškis pasižadėjo, kad dabar jau niekur neprapuls, bendraus su jo bylą tiriančiais pareigūnais. Padaryto nusikaltimo taip pat neneigė.

Teismas nepasisakė, ar D. Giniotis suimtas pagrįstai, ar nepagrįstai. Nenustatė ir naujo suėmimo termimo, neskyrė jokios kitos kardomosios priemonės.

Prokuroras, neturėdamas pagrindo, prašyti teismo palikti D. Giniotį suimtą, su pareiškimu dėl suėmimo į teismą nesikreipė ir nutarė įtariamąjį paleisti. Apsidrausta buvo paskiriant dvi kardomąsias priemones – pasižadėjimą neišvykti ir dokumento (asmens paso) paėmimą.

Dabar Darius jau galės ramiai miegoti ir laukti, kuo pasibaigs dviejų metų senumo istorija.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video