2024/05/02

Savivaldybės taryba kaip mat prarijo pusantro milijono

Tiesa, nė vieno lito iš šios sumos ji vistiek negavo, o pinigai keliaus ten, kur ir priklauso – pedagogų atlyginimams didinti, mokinio krepšeliui finansuoti, didėjančiai minimaliai mėnesinei algai išmokėti ir kitiems panašiems reikalams.

Ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje buvo aptarta aštuoniolika klausimų, kurių dauguma didesnių diskusijų nesukėlė.

Bene svarbiausia dėl ko atostogų metu teko susirinkti tarybos nariams – pinigų paskirstymo tvirtinimas. Perskaičiavus valstybės biudžetą, rajonas gavo virš milijono šešių šimtų tūkstančių litų papildomų pajamų. Jos buvo paskirtytos išanksto numatytiems tikslams, todėl esminių diskusijų nesukėlė.

Šis posėdis išsvis galėjo tapti rekordiškai vienmintiškas. Iš aštuoniolikos svarstytų projektų septyniolika buvo patvirtinta vienbalsiai, ir svarstant tik vieną iš jų, du tarybos nariai susilaikė.

Šiek tiek diskusijų susilaukė sprendimas dėl lėšų panaudojimo “Aukštaitijos investuotojų forumo„ organizavimui. Šiais metais šis forumas vyks jau antrą kartą. Jame pačius įvairiausius savo projektus pristatys Panevėžio ir Utenos apskričių rajonai, o renginyje dalyvaus galimi Lietuvos bei užsienio investuotojai, verslo ir finansų žinovai. Ši naujiena sudomino tarybos narius. Buvo pritarta leisti Savivaldybės administracijai panaudoti 7000 litų, kuriais būtų prisidėta prie minėto forumo organizavimo.

Rajono kelių eismo saugumo komisija tarybai pateikė sprendimą dėl kelio ženklų išdėstymo schemos ne kartą “Mintyse„ aprašytame Vytauto, Knygnešių, Vilniaus, Žekonio gatvių rajone. Pozicija ir opozicija pitarė, kad tai daug optimalesnis variantas, negu tas, kuris susilaukė daugybės kritikos spaudoje ir gyventojų laiškuose, tačiau ir šiuo variantu yra patenkinti ne visi. Kelių namų gyventojai siūlo dar šiek tiek pakeisti ženklų išdėstymą. Visgi, komisijos pateikta schema buvo patvirtinta vienbalsiai, bet atkreiptas komisijos narių dėmesys į tai, kad ta schema dar nėra tobulumo etalonas, todėl ir ateityje reikia atkreipti dėmesį į vertus pasiūlymus, kaip eismo sąlygas padaryti dar patogesnes.

Tarybos nariai klausė mero, kada bus nuimti ženklai, kurie jau nebereikalingi pagal naujai patvirtintą schemą (ji “Mintyse„ jau buvo aprašyta). Meras pažadėjo, kad šeštadienį (vadinasi, jau šiandien) nebereikalingi ženklai eismo nebetrukdys.

Laimingo kelio…

Posėdžiui baigiantis, meras, paklaustas, kada bus skelbiamas konkursas į Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo postą, atsakė, kad jis yra konservatorius (čia kai kurių tarybos narių akys patrigubėjo) ir dar neskubės jo skelbti, nes kol kas švietimo sistema dirba normaliai, o kai kuriuos būsimus kandidatus gal reikėtų ir pasikalbinti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video