2024/05/02

Gimnazija – didelės investicijos objektas

Ketvirta savaitė Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos rūmai primena skruzdėlyną – centrinis jų pastatas apjuostas pastoliais, kad galėtų darbuotis apdailininkai. Dabar sienos jau naujos spalvos – balsvos, su gelsvumo atspalviais tarpulangėse. Tačiau patys sudėtingiausi darbai – patalpose. Su “Mintimis„ bendravęs visus renovacijos darbus vykdančios UAB “Dailista„ statybos darbų vadovas Virginijus Grigaliūnas pabrėžė, jog tai labai glausto termino objektas ir dar toks, kurio pagrindinių darbų negalima užtęsti nė dienos, nes rugsėjo pirmąją čia, kaip kitose šalies mokyklose, turi prasidėti naujieji mokslo metai.

Šią vasarą iš visų Kupiškyje vykdomų statybų, rekontrukcijų brangiausio objekto vadovas paaiškino, jog nuo liepos pradžios gimnazijos pastate ir teritorijoje kasdien darbuojasi apie šimtas žmonių. Tai ne tik “Dailistos„ meistrai, bet ir šios bendrovės šešių subrangovų iš Panevėžio, Anykščių, Kupiškio specialistai.

Prestižinės rajono ugdymo įstaigos – gimnazijos – renovacijai pagaliau buvo atseikėta 3,3 milijono litų. Iš jų – 1,5 milijono litų skyrė tam tikslui pasiskolintų lėšų Savivaldybė, didesnioji jų dalis -1 mln. 875 tūkst. litų – gauta iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

Gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas pridūrė, jog rajono Savivaldybė dar papildomai skyrė 190 tūkst. litų klasių, kabinetų baldams įsigyti. Antrus metus didžiausiai rajono mokyklai vadovaujantis V. Žilinskas prisipažino, jog per šias atostogas nė nemanąs atitrūkti nuo mokyklos parengimo mokslo metams rūpesčių. Panašų darbo krūvį jam teko patirti ir vadovaujant Antašavos pagrindinei mokyklai, kai pastarajai buvo pritaikomos vaikų lopšelio-darželio patalpos.

V. Žilinskas pabrėžė esąs patenkintas, kad gimnazijos renovacijos darbus atlieka vietinė statybos firma UAB “Dailista„, šalyje garsėjanti darbų kokybe. Klustelėjus apie kokybę šių darbų vadovą V. Grigaliūną, jis sakė, jog dirbama, kaip numatyta renovacijos projekte, naudojamos Lietuvoje sertifikuotos statybinės medžiagos.

Beje, įgyvendinamas gimnazijos renovacijos projektas – kelerių metų šios ugdymo įstaigos ir ankstesnių vadovų, rajono Savivaldybės administracijos pastangų rezultatas. Dar anksčiau parengtas Vilniuje esančios organizacijos “Statybų strategija„ projektas, atsižvelgiant į šiems darbams gaunamas lėšas bei diegiamas naujas statybos technologijas, vis buvo tobulinamas.

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Vidmantas Liubomirskas korespondentei sakė, kad renovacijos tiek daug, jog belieka sakyti, kad liko nepaliesti tik pamatai, kapitalinės sienos ir stogas, kuris jau anksčiau buvo perklotas. Be išorės ir vidaus sienų apdailos, pastarųjų keletas bus išgriauta, nes didinamos kai kurios klasės ar kabinetai. Nuo šio rudens ne tik administracijos patalpos, bet ir mokytojų kambarys bus pirmajame aukšte.

Mokyklos ūkio tvarkytojas pabrėžė, jog visi didieji patalpų renovacijos darbai vyksta centriniame gimnazijos pastate, statybininkų atiduotame naudoti 1961 metais. Keičiamos šildymo, vandentiekio, kanalizacijos sistemos, sanitariniai mazgai, apšvietimo įranga. Tačiau langai, durys bus pakeisti ir kiek vėliau statytame priestate.

Gimnazijos direktorius ir jo pavaduotojas ūkio reikalams tvirtino, jog rugpjūčio pabaiga būsianti tikrai karšta. Nors statybininkai darbuosis savo ruožtu, tačiau baldų montavimas, patalpų apipavidalinimas be šeimininkų dalyvavimo beveik neįmanomas.

Bet, anot jų, tik reikia džiaugtis, kad mokyklos renovacija pagaliau vyksta, ir šio naujojo šimtmečio pirmąjį dešimtmetį jau bus dirbama visai naujomis sąlygomis. Jomis nuo šio rudens naudosis nemažiau kaip 870 gimnaziją lankysiančių jaunuolių, čia dirbančių per 70 pedagogų, apie trisdešimt techninių darbuotojų. Visai mokyklos bendruomenei smagu būsią laukti ir artėjančio gimnazijos Kupiškyje steigimo ištakų devyniasdešimtmečio bei pilnos gimnazijos įsteigimo septyniasdešimtmečio.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video