2024/10/06

Gautas pirmasis milijonas

„Mintys“ jau rašė, kad rajono Savivaldybėje yra numatyti didžiuliai marių pakrančių ir Uošvės liežuviu vadinamos salos sutvarkymo planai. Bus statomi pontoniniai tiltai, elingai, tualetai su vandentiekiu, vienuolika poilsio aikštelių su lauko baldais, valčių prieplaukomis ir kitais patogumais poilsiautojams.

Kaip mus prieš kurį laiką informavo Savivaldybės vyriausioji architektė Euchrida Sipavičienė, visas projektas kainuos pakankamai brangiai – apie du milijonus litų, todėl numatyta jį vykdyti keliais etapais. Projekto iniciatoriai nekantriai laukė pirmosios finansinės injekcijos.

Ir štai prieš kelias dienas rajono Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis mums pranešė gerą žinią.

Birželio 29 – 30 dienomis Baltarusijoje, Vitebsko mieste, vyko Baltijos jūros regiono INTERREG III B Kaimynystės programos III A Pietų prioriteto Priežiūros komiteto posėdis. Jo metu buvo priimti sprendimai dėl ketvirtajam paraiškų teikimo etapui pateiktų projektinių paraiškų. Pasirodo, iš viso buvo gautos 49 projektinės paraiškos.

Priežiūros komitetas patvirtino tik 19 projektų, kurie bus bendrafinansuojami iš Europos regioninės plėtros fondo (ERPF) ir Tacis lėšų.

Tarp 19 laimingųjų pateko ir mūsiškis marių pakrančių sutvarkymo projektas, kuriam šiame etape skiriama apie milijonas litų.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video