2024/03/29

Prognozės išsipildė. Kas toliau?

Prieš kelias savaites prognozavome, kad liūdnai pagarsėjusi rajono saugaus eismo komisija neišgyvens iki mėnesio pabaigos. Neišgyveno. O kas toliau?

Birželio 10 dienos numeryje rašėme apie tai, kad ši komisija, savo sprendimais paraližiavusi eismą keliose miesto gatvėse, turi žlugti kaip Vyriausybė, nutarusi pabranginti alų. Išties taip ir buvo. Rajono Savivaldybės posėdyje ji buvo paleista ir sudaryta sumažinta naujos sudėties komanda.

V. Stančikas po truputį išeina?

Dar prieš posėdžio pradžią vienas ilgiausiai šioje komisijoje dirbusių narių Gintautas Mockus Tarybai pareiškė, kad jis dar prieš praėjusį posėdį buvo įteikęs pareiškimą apie savo atsistatydinimą, bet jo niekas nesvarstė, o dabar lyg ir taikomasi tą pareiškimą tiesiog išmesti…

Pasirodo, pareiškimų apie atsistatydinimą buvo ir daugiau. Be G. Mockaus, tokius prašymus įteikė ir Rimantas Stundys, Antanas Odinas, o dieną prieš posėdį ir Vytautas Stančikas.

V. Stančiko pareiškimas apie atsistatydinimą Taryboje sulaukė išskirtinio dėmesio. Pasirodo, išankstiniame sąraše ši pavardė figūravo, bet po miestą suaudrinusios autoavarijos, į kurią įsipainiojęs ir šio pareigūno sūnus, buvo nutarta V. Stančiko kandidatūros atsisakyti ir vietoj šio policininko pasirinkti kitą. Matyt, sužinojęs apie muštą kortą, V. Stančikas dieną prieš tarybos posėdį pats įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Keli Tarybos nariai bandė atkreipti dėmesį į šią situaciją, argumentuodami, kad pastaruoju metu visas miestas nagrinėja Stančikų istoriją, o Taryba tyli. Negi ji yra kažkuo suinteresuota?

Nauja komisija – iš mero malonės

Svarstant naujosios komisijos sudėtį ir aptarinėjant juos nuostatus, Tarybos narių pozicijos daug kur skyrėsi. Tarybos narys G. Mockus, kuris šioje komisijoje dirbo, vadovaujant net trims pirmininkams, siūlė į komisiją įtraukti merą, nes jis vis tiek per Joną Jarutį vadovauja visiems darbams. G. Mockus sakė, kad komisija dirbo gerai, kol klausė mero ir vicemero. Kai nustojo klausyti, tapo bloga. Kai kurie Tarybos nariai stebėjosi, kodėl reikia komisijos pirmininku palikti vicemerą, jei jo vadovaujama komisija dirbo blogai. Opozicijos narių nuomone, tai bus kišeninė komisija, nes joje nėra nė vieno žmogaus, galinčio pateikti kitokią nuomonę. Pasigirdo balsų, kad tokios komisijos iš viso nereikia.

Valantinas Beinoris ir Vytautas Mockus siūlė naujos komisijos sudarymą atidėti rudeniui, nes per vasarą ji kažkokių grandiozinių darbų vistiek nenuveiks.

Merui paskelbus balsavimą, tik dešimt Tarybos narių palaikė pasiūlymą sudaryti naujos sudėties rajono saugaus eismo komisiją. Kiti dešimt laikėsi kitokios nuomonės. Lygiai per pusę pasiskirsčius Tarybos narių balsams, meras pats ėmėsi atsakomybės paskelbti, kad nauja komosija sudaryta. Nuo šiol jos nariai bus: mero pavaduotojas Jonas Jarutis (pirmininkas), Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, Savivaldybės Tarybos narys Benediktas Gricius, Savivaldybės administracijos ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas, Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Georgijus Buidovas, Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas, Savivaldybės Tarybos narys Albinas Vaižmužis.

——-
Autorius: Gintaras Jurgėlas

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video