2024/04/29

Rajone – dar vienos partijos skyrius

Praėjusį penktadienį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje įvyko Pilietinės demokratijos partijos Kupiškio rajono skyriaus steigiamasis susirinkimas. Jame dalyvavo šios partijos prezidiumo nariai – seimūnas Petras Baguškas ir Antanas Survila.

Skyriaus pirmininku (jo kandidatūra buvo vienintelė) išrinktas 36-erių metų verslininkas Irmantas Švagždys. Jis yra UAB „Irolanas“, užsiimančios automobilių, jų detalių prekyba, teikiančios transportavimo, techninės pagalbos paslaugas, vadovas. Kupiškio krašte ši bendrovė veikia jau penkeri metai. I. Švagždys sakė, kad jo šaknys Panevėžyje. Šiame mieste dirba žmona. Tačiau šeima jau kuriasi ir mūsų rajone. Paberžių kaime yra įsigijusi sodybą. Iki šiol jis jokiai partijai nepriklausęs.

Pavaduotoja išrinkta Rimutė Baguškienė. Tądien tapti šios partijos nariais norą pareiškė 17 žmonių. Tai daugiausia jauni, iki šiol partinėje veikloje nedalyvavę, žmonės. Būtent taip juos pristatė P. Baguška.

Pasak seimūno, prieš mėnesį susibūrusi jų partija šiuo metu vienija apie 3 tūkst. bendraminčių. Skyrius Kupiškyje – jau 23 Lietuvoje. Artimiausi partijos planai – parengti rinkimų strategiją. Jie būtinai dalyvaus Savivaldybių, o vėliau ir Seimo rinkimuose.

I. Švagždys, paklaustas, kokia linkme dirbs partija mūsų rajone, sakė, kad pirmiausia reikės įsigilinti į socialinę ir ekonominę rajono būklę. Būtina siekti kuo palankesnių sąlygų verslui, kad kuo mažiau jaunimo ieškotų laimės užsienyje, kad galėtų dirbti ir kurti sėkmingai savo gyvenimą gimtinėje.

Pasak naujojo partijos skyriaus steigėjų, perbėgėlių iš Darbo partijos pas juos kol kas nėra, bet tokia galimybė neatmestina.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video