2024/04/29

Mieste bus daugiau autentiškumo

Kupiškėnai teiraujasi, kas gi bus griaunamo pastato Maironio g. 1 vietoje. Anksčiau čia ketinta įrengti rajono Civilinės metrikacijos skyrių, bet pasikeitus šalies politinei ir ekonominei situacijai, šis nebaigtas įrengti pastatas ilgai nesulaukė savo šeimininkų. Ne kartą jį buvo bandyta privatizuoti, bet niekam nereikėjo. Tačiau, atrodo, jog pagaliau šis miesto kampelis bus sutvarkytas.

Savivaldybės vyr. architektė Euchrida Sipavičienė sakė, kad leidimas griauti šį statinį yra išduotas žemės sklypo ir to pastato savininkui UAB „Dailista“. Dėl leidimo naujoms statyboms kol kas niekas iš šios bendrovės atstovų nesikreipė. Preliminariais duomenimis „Dailista“ ketina ne užsiimti naujo pastato statyba, bet restauruoti kuo autentiškiau išlikusią buvusios prieškario metais vaistinės dalį, prie kurios anksčiau ir buvo prilipdytas nebaigtas įrengti Civilinės metrikacijos pastatas. Baigus darbus čia turėtų įsikurti bendrovės administracija.

UAB „Dailista“ vadovas Algirdas Jovaiša patvirtino, kad griaunamas ir restauruojamas pastatas yra jų privati nuosavybė ir kad čia įsikurs jų administracija. Mat dabartiniame pastate jiem jau ankštoka. Baigus visus aplinkos gražinimo ir pastato tvarkymo darbus, 17 arų jiems priklausančiame sklype bus du gražūs restauruoti apie 200 m. senumo Kupiškio pastatatai (dabar „Dailistos“ administracija įsikūrusi taip pat šios bendrovės atnaujintame seniausiame mūsų miesto name, – red. past.)

Dėl senosios vaistinės restauracijos, anot A. Jovaišos, buvo konsultuotasi su Vilniaus paminklosaugininkais, bus atkuriamos kai kurios ir neišlikusios senojo statinio detalės. Atnaujintą teritoriją apjuos permatoma, tikriausiai kaltinio metalo, tvora. „Meilė Kupiškiui skatina imtis tokių aplinkos gražinimo darbų“, – baigdamas pokalbį tvirtino verslininkas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video