2024/05/15

Tarp gerbiamiausių kviestinių – ir tėviškėnai

Lukonių kaimo bendruomenės pirmininkė Roma Baronaitė vakar “Mintims„ sakė, kad jų ir aplinkinių kaimų žmonės tebesidalija įspūdžiais, kurių jiems vėl padovanojo kraštietis Virgilijus Alekna. Nuostabiausia tai, jog dukart olimpinis ir pasaulio čempionas disko metikas V. Alekna, treniruotėmis ir varžybomis labai užimtas sportininkas, dar ištaiko laiko pagalvoti apie savo gimtosios vietos žmones ir randa būdų labai prasmingai su jais bendrauti.

Praėjusį šeštadienį du pilnutėliai autobusai įvairaus amžiaus sodiečių buvo išvykę į antrąsias pasaulines V. Aleknos vardo disko metimo varžybas Vilniaus Vingio parke. Sporto žvaigždės V. Aleknos apmokėtos kelionės organizavimu rūpinosi jo brolis Ričardas Alekna.

Pasak R. Baronaitės, į sostinę išvykos dalyviai nuvažiavo iš anksto, todėl dar turėjo laiko apsilankyti Katedroje, Gedimino pilyje, pasižvalgyti po senamiestį.

Visi buvo laimingi, jog ir šį kartą Virgilijus, kurio sviestas diskas nuskriejo 69,73 metro, tapo varžybų nugalėtoju.

Po rungtynių pasveikinti tituluočiausio kraštiečio, su juo nusifotografuoti skubėjo vaikai ir jaunuoliai, o Bronius Jackevičius džiaugėsi sugavęs Virgilijaus sviestus sportinius marškinėlius su su šių varžybų dalyvių autografais.

Gimtuosiuose Terpeikiuose apsilankyti, su savo gerbėjais Lukonyse susitikti, pasak R. Baronaitės, V. Alekna ketinąs spalio mėnesį.

Pernai V. Aleknos surengtose pirmosiose jo vardo pasaulinėse disko metimo varžybose irgi stebėjo apie šimtas jo pakviestų ir išvykai transportu aprūpinti kraštiečių.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video