2024/05/15

Šventė sveikino vasarą

Praėjusį šeštadienį kupiškėnus lepino ir gamta, ir meno mėgėjai. Šiltos ir saulėtos Tėvo dienos išvakarėse miestelėnai šeimomis traukė į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę, kur šurmuliavo pirmasis didesnis vasaros renginys.

Valandą prieš koncertą įvairiose aikštės vietose žmones linksmino mažieji muzikos mokyklos kolektyvai. Buvo galima savo laimę išbandyti loterijoje, išsirinkti patikusį papuošalą ar buičiai naudingą medžio drožinį, ar keramikos gaminuką. Bene labiausiai kupiškėnus sudomino gimnazisčių (mokytoja Gitana Vaičiūtė) stendas „Linksmoji avytė“, kuriame puikavosi šiuolaikinės mados klyksmas – aksesuarai iš veltinio. Taip pat buvo galima susipažinti su veltinio vėlimu, dažymu ir aksesuarų detalių formavimu. Merginos sakė, jog geriausia šiuos daiktelius gaminti iš nekarštos natūralios vilnos. Jei papuošaliukai susitepa, tai juos galima atsargiai, kad neprarastų formos, išplauti su ūkišku muilu.

Aikštės žmonių margumyne labiausiai į akis krito jaunų tėčių su savo atžalomis gausa. Gal jau ta demografinė situacija Lietuvėlėje ir nėra tokia bloga?

Taip pat neįprasta buvo matyti rajono merą Leoną Apšegą vaikštinėjantį po aikštę ir kalbinantį kupiškėnus. Akivaizdu, jog Savivaldybių rinkimai jau nebe už kalnų…

Prasidėjus rajono meno kolektyvų koncertui visi suoleliai buvo užsėsti, visi aikštės pakraščiai aptūpti. Nenuoramos mažyliai lakstė pievelėje tarp Kupiškio muzikos mokyklos dailės skyriaus mokinių parengtų spalvingų instaliacijų, mėgavosi aikštės fontanų purslais.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video