2024/05/15

Kaukių balius politikoje

Po kilusių daugybės skandalų Darbo partija atšaukė visus savo ministrus iš Vyriausybės, kuri tą pačią dieną subirėjo. Su šios partijos Kupiškio skyriaus pirmininku Virginijumi Andrijausku kalbamės apie tai, kaip susidariusią situaciją vertina patys darbiečiai.

Pastaruoju metu Darbo partija krečia įvairūs skandalai. Kaip partiečiai į juos reagavo?

Partiečiai juos vertina santūriai. Manau, kad skandalai yra inspiruoti politinių jėgų. Teisėsaugos struktūros irgi jų veikiamos. Sakykim, tos garsiosios kratos. Žurnalistai apie jas sužino kone prieš valandą ir atvažiavę su kameromis laukia veiksmo. Iš kažkur žurnalistai ir Seimo nariai sužino, kad ruošiamasi sulaikyti mūsų partijos pirmininką. Tai yra STT informacija, kuri su aiškiu tikslu nutekinama. Taip tikrai neturėtų būti. Todėl manau, kad tiems tyrimams diriguoja politikai. Surengiamas kažkoks kaukių balius – jomis pasipuošę vyrai eina daryti kratų. Pasaulio praktikoje su kaukėmis einama tik prieš mafiją.

Tai gal taip ir yra?

Šiuo atveju mafija buvo dvi sekretorės ir valytoja. Tiesiog norėta, kad viskas įspūdingiau atrodytų. Kol kas šitas šou sekasi.

Galų gale matome, kad ir Prezidentas nori iš aktyvios politinės veiklos išstumti kai kurias partijas, nors jos gavo rinkėjų pasitikėjimą, ir į politiką atvesti kitas partijas, kurios net rinkimuose nedalyvavo. Štai Pilietinės demokratijos partija rinkimuose negavo nė vieno balso, jų niekas nerinko. Bet ji pareiškė, kad nori dalyvauti valstybės valdyme. Ir su jais tariamasi, jie kažkodėl priimtini.

Matyt, praradote politinį pasitikėjimą…

Tas nepasitikėjimas išplaukia iš gandų. Lietuvoje žinome daugybę atvejų, kai išpūsti gandai nepasitvirtina. Manau, remiantis gandais negalima daryti politinių sprendimų.

Darbo partijos pasitraukimas iš Vyriausybės – laikinas atsitraukimas prieš naują puolimą ar visiškas fiasko?

Iš politinės arenos mes tikrai nesitraukiam. Aktyviai veiksime ir toliau. Juk partijos viduje nieko neįvyko.

Ar nemanote, kad ši partija buvo tik trumpalaikis verslo ir politikos projektas greitai sėkmei pasiekti?

Nemanau. Mes ir dabar niekur nepabėgam. Lieka programa, lieka žmonės, kurie ir toliau nori dirbti ir siekti permainų.

Kaip manote, kokia partijos ateitis?

Normali didžiausios politinės Lietuvos partijos ateitis. Po pastarųjų įvykių mūsų reitingai šiek tiek krito, bet ne iki 5 procentų, kaip kai kas norėtų. Dabar keturių partijų reitingai yra labai panašūs, todėl ir jų galimybės veikti nelabai skiriasi. Mūsų partijoje yra tikrai daug žmonių, atstovaujančių labai įvairiems visuomenės sluoksniams, todėl mums tikrai žinomi gyventojų lūkesčiai. Mes sieksime juos išpildyti.

Kaip į skandalus reaguoja Kupiškio skyrius? Ar jis dar nebyra?

Partiečiai seka politiką. Jiems aišku labai nemalonu, kad vyksta tokie reiškiniai, tačiau jokios panikos nėra. Kol kas turime tik vieną pareiškimą apie išstojimą iš partijos.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video