2024/05/15

Šimonys – Šepeta. Kova be taisyklių (2)

Šią savaitę Panevėžio apygardos teismo baudžiamųjų bylų kolegija baigė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl Šepetos gyventojo Manto Matuzevičiaus nužudymo, apie kurią “Mintys„ rašė kovo mėnesio pabaigoje.

2004 metų lapkričio 26-osios įvykiai Šimonių miestelyje sukrėtė visą Kupiškio rajoną. Čia į šokius susirinkęs jaunimas sukėlė muštynes, kurių metu buvo mirtinai sužalotas M. Matuzevičius.

Į Apygardos teismo teisiamųjų suolą sėdo net devyni šimoniečiai – Ramūnas Černiauskas, Julius Jankauskas, Rimvydas Usevičius, Mindaugas Kačenauskas, Audrius Tučius, Vaidas Nacius, Donatas Rinkevičius, Liudas Kaulakis ir Arvydas Petrulis.

Vieni muštynėse dalyvavę vaikinai savo kaltę pripažino visiškai, kiti – tik iš dalies, tik A. Petrulis jokios kaltės neprisiėmė.

Tą vakarą Šimonių kultūros namuose vyko šokiai. Prieš pat vidurnaktį čia atvažiavo ir keturi vaikinai iš Šepetos. Muštynės prasidėjo vietiniam vaikinui R.Černiauskui si M. Matuzevičiumi pradėjus aiškintis ankstesnį konfliktą degalinėje. Aiškinimasis baigėsi muštynėmis, į kurias įsijungė abiejų vaikinų draugai. Incidentas baigėsi tuo, kad du šepetiškiai buvo gerokai apkulti, o M. Matuzevičius – sumuštas mirtinai. Jis mirė Panevėžio ligoninės reanimacijos palatoje (detaliai apie šiuos įvykius skaitykite kovo 23 dienos “Kupiškėnų mintyse„).

Vienas iš nukentėjusiųjų šepetiškių su keliais kaltinamaisias susitaikė dar pirmojo teismo posėdžio metu ir pareiškė, kad sutinka, jog M. Kačenauskas, A. Tučius, D. Rinkevičius, L. Kaulakis būtų atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes vaikinai atsiprašė ir sutiko atlyginti žalą.

Teismas atsižvelgė į šio nukentėjusiojo pareiškimą ir visus jo paminėtuosius atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, A. Petrulį išteisino, V. Nacių nubaudė pinigine bauda, o dar trims paskelbė laisvės atėmimo bausmes: R. Usevičiui – 11 metų, R. Černiauskui – 9 metus, J. Jankauskui – 7 metus.

Šį nuosprendį galima apskųsti per 20 dienų nuo jo paskelbimo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video