2024/05/19

Panevėžiečių ordos išpuolis mūsų rajone

Užpuolikų, sekmadienį Butrimų kaime pasėjusių siaubą ir skausmą, asmenybės jau nustatytos. Tai policijai žinomi gretimo rajono gyventojai. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Subačiaus seniūnijos Butrimų kaime gyvena dramatiško likimo keturis vaikus auginanti Sakalauskų šeima. Jau prieš daugiau nei vienuolika metų sudegė jų sodyba. Tą kartą tėvų nebuvo namuose, o tada tik trejų metų ir dviejų mėnesių jų dukrelė Aušra iš liepsnų išgelbėjo vos septynių mėnesių savo broliuką. Vėliau už šį visiškai nevaikišką žygdarbį buvo apdovanota aukščiausiu lygiu. Už asmenininę drąsą ir ryžtingus veiksmus jai buvo įteiktas “Žūstančiųjų gelbėjimo kryžius„.

Praėjusį sekmadienį Sakalauskai sulaukė naujų išbandymų.

Nors jų gyvenama vietovė ir vadinama kaimu, išties sodyba yra apsupta miško, artimiausių kaimynų nesimato, todėl ištikus bėdai pagalbos sunku sulaukti.

Tos lemtingos dienos pavakary į Sakalauskų kiemą įsuko mažas autobusiukas. Iš jo išlipęs vaikinas pasakė čia atvažiavęs ieškoti Subačiuje gyvenančios merginos. Šeimininkai pasakė, kad tokios čia nėra. Nekviestas svečias, matyt, tuo nepatikėjęs, trenkė moteriai į veidą, apsisuko ir išvažiavo. Pasirodo, tai buvo tik tikrojo barbariškos ordos išpuolio pradžia.

Po kiek laiko pas Sakalauskus pasirodė tas pats autobusiukas ir dar vienas automobilis, pilni ginkluotų smogikų – ir jaunų, ir jau pakankamai subrendusių vyrų. Kiek jų buvo – sunku pasakyti. Mačiusieji pasakojo, kad jų buvo apie dešimt ar penkiolika. Policijos turimais pirminiais duomenimis, užpuolikų galėjo būti apie aštuonis – devynis. Kieme buvusi jau anksčiau sumušta šeiminkė su mažesniaisias vaikais nubėgo slėptis trobon, o užpuolikai puolė aštuoniolikametį Sakalauskų sūnų. Tėvas šoko savo vaikui į pagalbą. Tada visas barbarų įtūžis teko jam. Vyras buvo badomas ginklais, panašiais į mečetes, daužomas metaliniais strypais ir viskuo, kas tik papuolė po ranka. Kai jis, nebegalėdamas priešintis, parkrito, užpuolikai ėmėsi niokoti namą. Jie vienus po ranka pasitaikiusius daiktus grobė, kitus – tiesiog sulaužė, išdaužė trobos langus.

Dauguma pagrobtų daiktų vėliau buvo rasti sodybos šulinyje. Preliminariais duomenimis, dingo tik vienas daiktas.

Kai smogikai išsinešdino, sunkiai užpuolikų ordos sužalotas sodybos šeimininkas Antanas Sakalauskas buvo išvežtas gydytis į Panevėžio ligoninę, o kaimynai ėmėsi tvarkyti nuniokotus namus.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Iš pradžių manyta, kad tai bus plėšimo byla, bet aiškėjant naujoms aplinkybėms, byla gali būti perkvalifikuota. Kol iškyla vis naujos bylos aplinkybės, sunku tvirtai pasakyti, ar tai bus plėšimas, chuliganizmas, sunkus kūno sužalojimas, ar dar kas nors. Rajono policijos pareigūnai informavo, kad dalis užpuolikų jau tikrai nustatyta. Praktiškai žinomi ir likusieji. Visi jie – gretimo Panevėžio rajono gyventojai, gerai žinomi tiek kaimyninio, tiek mūsų rajono policijai. Šio nusikaltimo motyvai kol kas iki galo dar nėra aiškūs.

Mūsų policininkų tvirtinimu, dažniausiai nelaimės ateina kaip tik iš Panevėžio. Iš ten atvykę “gastrolieriai„ ne tik vagia mašinas, bet daro ir kitus nusikaltimus. Pastarasis įvykis – tik dar vienas geros kaimynystės įrodymas.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video