2024/05/19

Pensionato teatras šturmuos Kijevą

Spalio mėnesio pabaigoje Ukrainos sostinėje Kijeve vyks tarptautinis integracinis festivalis “Saulės banga„, kuriame varžysis jaunimo ir suaugusiųjų žmonių su negalia teatrai. Jam intensyviai ruošiasi ir Kupiškio pensionato teatro trupė.

Šiame festivalyje dalyvaus tik vienas Lietuvos kolektyvas, todėl kelionės ant lėkštutės niekas neatneš. Tai suprasdama mūsiškė trupė jau šią savaitę pradėjo filmavimo darbus. Vaizdo medžiagą reikės pateikti reikliai komisijai.

Atranką Lietuvoje organizuoja sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija “Viltis„, kuri šią vasarą psichosocialinės reabilitacijos stovykloje surengs plenerą. Čia kolektyvų vadovai ir nariai dalyvaus kūrybiniuose užsiėmimuose, rengs dekoracijas, kiekvieną dieną stovyklos bendruomenei bus parodomi keli spektakliai. Plenero pabaigoje ir bus paskelbtas vienintelis kolektyvas, nusipelnęs garbės atstovauti mūsų šaliai tarptautiniame festivalyje.

Festivalio “Saulės banga„ organizatoriai įsipareigojo visiems dalyviams padengti kelionės, apgyvendinimo, maitinimo bei medicinos išlaidas.

Kupiškio pensionato trupės vadovės Vaida Karaliūnienė ir Vaiva Mališauskienė “Mintims„ pasakojo, kad komisijos vertinimui pateiks muzikinę populiariųjų “Bremeno muzikantų„ versiją. Visi vienuolika artistų – jau patyrę scenos vilkai, dalyvavę ne viename konkurse ar apžiūroje. Jie ne tik vaidina, bet ir patys gaminasi sceninius kostiumus, rūpinasi scenografija.

Šis konkursas išskirtinis, nes šį kartą reikės kovoti dėl pirmosios vietos. Daugelyje ankstesnių apžiūrų vietos nebūdavo skirstomos. Visos trupės gaudavo šauniausios, nuostabiausios ir kitokius įvertinimus.

Artistai, paklausti, ar tikisi patekti į festivalį, entuziastingai tvirtino galvojantys apie pergalę. Jiems patinka vaidinti, nuostabi vadovė,- kodėlgi nenugalėti.

Šiame spektaklyje aktoriai nekalba, tik išraiškingai vaidina skambant populiariai muzikai. Impozantišką karalių vaidinančio Arūno Dociaus paklausėme, ar nepasiilgsta sceninių dialogų. Karalius atsakė, kad mimika pasako viską. Tai kalba, kuria galima susikalbėti visame pasaulyje. Va taip.

Mieli artistai, “Kupiškėnų mintys„ linki Jums sėkmės duobėtame kelyje į Kijevą.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video