2024/05/18

Pirmas brandos egzaminas moksleivių nebaugino

Vakar Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje 114 rajono abiturientų laikė pirmąjį valstybinį – matematikos – egzaminą.

Populiariausio pasirenkamo brandos egzamino užduočių vakar visoje šalyje su nekantrumu laukė daugiau nei 38 tūkstančiai abiturientų.

Nors egzamino pradžia buvo skelbiama 9 valandą, daugelis dvyliktokų gimnazijos kieme būriavosi jau prieš gerą valandą. Sunku pasakyti kas labiau jaudinosi, patys abiturientai ar jų mokytojai, atlydėję savo ugdytinius į pirmąjį, todėl labiausiai įsimenamą brandos egzaminą. Tarp jaunimo vyravo pakankamai pakili nuotaika, ne vienas jų tvirtino, kad yra puikiai pasirengę egzaminui. Mokytojai dar karta priminė formulių “galią„, linkėjo nepasimesti, nepradėti panikuoti, o ramiai ir nuodugniai susipažinti su užduotimis, gerai įsigilinti į jų sąlygas. Stengdamiesi nuvyti šalin “juodas„ moksleivių mintis jie juokavo, kad gyvenime egzaminų bus dar ne vienas, tad neverta baimintis ar pulti į pesimizmą.

Abiturientus jau užėmusius savo vietas gimnazijos sporto salėje, kuri vakar virto masiškiausio egzamino mūsų rajone vieta, pasveikino Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius ir palinkėjo gerų rezultatų.

Kaip ir ankstesniais metais laikant egzaminą buvo galima naudotis skaičiuotuvais, tik jie turėjo būti be tekstinės atminties. Atlikti užduotis moksleiviams padėjo ir užduoties priešlapyje pateikiamos formulės.

Poryt toliau tęsis prasidėjęs brandos egzaminų maratonas, bus laikomas biologijos egzaminas.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video