2024/09/21

Uoginių trasoje riaumojo „buliai“

Sekmadienį Uoginiuose nugriaudėjo šių metų “Lietuvos bulių kautynių čempionato„ I etapas. Kautynių starte išsirikiavo devyni “buliai„. Atkakli kova užvirė nuo pat pradžių, tačiau jau po pirmojo važiavimo etapo išryškėjo lyderiai: į trečią vietą iškopė joniškietis Vaidotas Lidžius, surinkęs 20 taškų, antrą – panevėžietis Donatas Stašiūnas (23 taškai), į pirmąsias pozicijas išsiveržė kupiškėnas Alvydas Januška, surinkęs 26 taškus.

Po antro važiavimo etapo vietomis susikeitė tik joniškietis ir panevėžietis. D. Stašiūnas pelnė 23 taškus, V. Lidžius – 27. Pirmosios vietos niekam neužleido A. Jonuška, surinkęs net 54 taškus. Po trečiosios kovos, į kurią stojo po pirmųjų dviejų kovų sveiki likę “buliai„, I etapo “Lietuvos bulių kautynių čempionato„ penketukas išsidėstė taip: į trečią vietą įkopė Vaidotas Ragulis iš Joniškio, antras liko V. Lidžius, o pirmąją vietą, nors ir išlėkęs iš trasos trečiajame važiavime, pelnė kupiškėnas A. Jonuška, savo įspūdingu pasirodymu pakutenęs gausiai susirinkusių žiūrovų emocijas bei kitų “bulių„ nervus.

Aštuoniolikos automobilių kroso dalyvių grupėje dalyvavo keturi kupiškėnai: Artūras Stanys, Deividas Vareika, Linas Kazbaras ir jo sūnus Simas Kazbaras. Jie turėjo įveikti tris etapus: du etapus po du važiavimus, o trečiajame etape susirungė dvylika pajėgiausių šio techninio sporto aistruolių. Kaip ir tikėjosi daugelis žiūrovų, pirmosios pozicijos laurai atiteko S. Kazbarui, antrosios – jo tėvui Linui.

II “Lietuvos bulių kautynių čempionato„ etapas vyks gegužės 28 d. Šiauliuose, Aleksandrijos trasoje.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video