2024/07/07

Atsistatydina

Rajono Tarybos narys liberalcentristas Gintautas Mockus Savivaldybės kanceliarijai įteikė atsistatydinimo iš Saugaus eismo komisijos prašymą, bet į Tarybos posėdžio dienotvarkę šis prašymas nebuvo įtrauktas. Meras paaiškino, kad per vėlai jį gavo ir nespėjo to padaryti…O gal dar pareiškėjas persigalvos?

Sumaniusio atsistadinti G. Mockaus paklausėme, kokie motyvai privertė priimti tokį sprendimą.

G. Mockus: “ Aš negaliu sutikti su komisijos pirmininko Jono Jaručio darbo stiliumi. Komisijos priimti sprendimai turėtų būti pateiktisvarstyti Tarybai dėl finansavimo. Jie turėtų būti priimti arba atšaukiami. O dabar?… Šiomis dienomis daroma Vilniaus ir Vytauto gatvių rekonstrukcija. Mūsų komisijoje sprendimas yra priimtas praėjusių metų kovo 3 dieną. Vadinasi, daugiau nei metai jis buvo nevykdomas ir tik dabar kažkaip pajudėjo.

Dar praeitais metais mes priėmėme sprendimą Žemės ūkio skyriaus kieme pastatyti ženklą invalidams sustoti. Iki šiol jo nėra. Motyvas – stinga pinigų, bet jų Tarybos neprašoma.

Paskutinis lašas – dėl ženklo prie “Hansa„ banko kiemo. Spalio mėnesį komisija nutarė nieko nekeisti, nes ten yra probleminis kiemas, ir ateityje prie šio klausimo negrįžti. Šių metų kovo mėnesį atsirado gyventojų prašymas dėl transporto priemomių parkavimo apribojimo. Meras parašė įdomią vizą, – jeigu mes spręsim teigiamai, uždarysim visus kiemus.

Visgi komisijos pirmininko pasiūlymu lentelė, informuojanti, kad į kiemą galimą įvažiuoti tik darbo valandomis buvo nuimta. Klausimas nebuvo išspręstas, nes ten buvo galima įvažiuoti iš Ugniagesių gatvės pusės. Kiemas kaip buvo pilnas automobilių, taip ir liko. Toks sprendimas tik sukiršino žmones, o nieko gero nedavė.

Žodžiu gavau mero pažadą, kad tas klausimas bus peržiūrėtas, o netrukus raštu gavau atsakymą, kad taip nebus„.

Štai tokia padėtis.

Pašnekesio su G. Mockumi dieną (ketvirtadienį) lentelė apie leidžiamas įvažiavimo į kiemą valandas vėl buvo užkabinta. Matyt, susiprasta, kad operatyvus jos nuėmimas buvo neteisėtas… Po kelių dienų nuims. Teisėtai.

Dabar šiame kieme gyvenantys žmonės turės policijai mokėti baudas už pas juos atvykstančius svečius, kurie neturi teisės čia palikti automobili, arba jie mašinas statys prie bažnyčios.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video