2024/05/05

Dvidešimties žinomų kupiškėnų prašymas atmestas vienu mostu, arba

“Kupiškėnų mintyse„ pasirodžius straipsniui “Vsio zakonno„apie tai, kad oficialiai fiksuotas šiukšlynas tiesiog lipa į vandens telkinius ir tai yra oficialiai patvirtinta, laikraščio skaitytojai tiesiog apipylė redakciją prašymais parašyti, kas dar rajone “zakonno„, siūlydami ne vieną šios temos pratęsimą apie rajone žlungančią medicininę pagalbą, socialines neteisybes, nekonstitucinę policijos veiklą ir net apie tas pačias neva suskaičiuotas šiukšles.

Apie kitus šiukšlynus – kitą kartą, o dabar apie švaresnius reikalus.


Jau trečią kadenciją miestui vadovaujant merui Leonui Apšegai, pasikeitė keli vicemerai. Ir visi elgėsi “zakonno„. Pirmasis – Audronijus Zulonas – rūpindamasis miesto gatvių sutvarkymu, susitvarkė savo aplinką, nutiesdamas šaligatvį tik iki savo namo kiemo. Kitoje tos pačios č„žuolų gatvės pusėje šaligatvio iki šiol nėra (žiūr.nuotr.), jo nėra ir už buvusio vicemero namo, bet tai jau ne A. Zulono problema – viso miesto iki galo juk nesutvarkysi. “Zakonno?„. Be abejo.

Kitas vicemeras Antanas Odinas taip pat pasirūpino, kad gatvė ir šaligatviai jo gyvenamojoje vietoje būtų tvarkingi. Juk tai irgi teisėta. Paėjėjus keliomis jaukiais privačiais namukais apstatytomis neasfaltuotomis gatvelėmis, iš kurių pūste pučiamos dulkės į gražiai tvarkomus kiemus, prašyte prašosi mintis, kad kitas vicemeras būtų parenkamas iš čia gyvenančių kupiškėnų. O gal tai ne “zakonno„?

Palyginus su buvusiai vicemerais, dabartinis – Jonas Jarutis – aiškiai pralošia. Vietoj asfaltuotų gatvių ar naujų šaligatvių (miesto centre tai neaktuali problema) prie jo kiemo pastatė tik niekingą draudžiantįjį automobiliams čia važiuoti kelių eismo taisyklių ženklą, kurio niekas nepaiso. Nors rajono saugaus eismo komisijoje, kuriai vadovauja J. Jarutis, pats vicemeras sau naudingam sprendimui dėl to ženklo neprieštaravo, tenka konstatuoti – negi tai užmojai? Silpnoka. Valdančiųjų apetitas mažėja?

Šį kartą nediskutuojant apie gerą ar ne gerą sprendimą dėl to liūdnojo ženklo, įkalto prie įvažiavimo ne tik į gyvenamųjų namų, bet ir kelių įstaigų kiemus prasmingumo, vėl tenka konstatuoti, kad miesto gyventojų – pozicijos, opozijos, verslininkų – prašymas Kupiškio vadams nė motais.

Net dvidešimt mieste žinomų politikų, verslininkų, įmonių vadovų merui atsiuntė prašymą, kad atšauktų miesto administracijos draudimą statyti automobilius jau dabar Kupiškio Turniškėmis vadinamoje teritorijoje, kurią, rašto autorių nuomone, gina du įtakingi žmonės. Matyt, vicemeras ir kai kuriuose sluoksniuose žinomas frontininkas.

Meras, pliaukštelėdamas visiems – savo simpatikams ir kitaminčiams – per tam ir pritaikytą vietą, rašo rezoliuciją J.Jaručiui, kurioje nurodo paruošti atsakymą, kad ten gyvenančiųjų interesai svarbiau, nei nieko bendro su tuo neturinčių žmonių. O juk tie … bendro neturintys – beveik visi miesto įmonių ir kitų organizacijų vadovai.

Na ir ką? „Vsio zakonno“…

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video