2024/03/29

Kupiškis tampa Lietuvos triatlono sostine

Dešimt metų apskrities centrą Panevėžį audrinęs ištvermingųjų sportas triatlonas po nedrąsaus praėjusių metų pabandymo persikelia į Kupiškį. Liepos 1–2 dienomis mūsų mieste ne tik varžysis Lietuvos ir, tikimasi, dvylikos kitų Europos šalių sportininkai, bet ir griaudės žinomiausių šalies muzikantų koncertai. Dėl pasirodymų deramasi su Lietuvos scenos karaliais, princais ir princesėmis.

Triatloną į Lietuvą atvedęs daugkartinis šių varžybų nugalėtojas panevėžietis Vidmantas Urbonas, dešimt metų organizavęs ilgų nuotolių plaukimo, važiavimo dviračiu ir bėgimo šventes Panevėžyje, o šiemet sukviesiantis Lietuvos ir kitų šias sporto šakas kultivuojančių šalių sportininkus į Kupiškį, “Kupiškėnų mintims” papasakojo apie numatomą triatlono fiestą.

Atviras šalies triatlono čempionatas šiais metais bus skirtas Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai. Dėl varžybų jau sutarta su rajono meru ir administracijos direktoriumi, dėl rėmimo suderėta ir su kai kuriais miesto verslininkais. Numatyta tokia distancija – sportininkai plauks pusantro kilometro, dviračiu važiuos keturiasdešimt kilometrų ir bėgs dešimt kilometrų. Tai yra olimpinės distancijos trasa. Ji Kupiškyje šiemet bus itin sudėtinga. Sportininkai turės įveikti tiesiog žudančią įkalnę. Jauniai rungtyniaus perpus trumpesniame nuotolyje. Norintieji patekti į sekmadienį vyksiančias finalines varžybas šeštadienį dalyvaus atrankinėse rungtyse. Bus įvairių nedidelių nuotolių ir visiems norintiems savo jėgas išbandyti kupiškėnams.

Anot V. Urbono, tai nebus tik sportinės varžybos – ketinama padaryti teatralizuotą šou, kuriame turėtų pasirodyti ir pats Lietuvos karalius Mindaugas su svita. Abu vakarus koncertuos žinomos Lietuvos grupės, degs laužai, vyks prekyba.

Paklaustas, kodėl po dešimties metų varžybų Panevėžyje populiarus renginys persikelia į Kupiškį, jų organizatorius sakė, kad toje pačioje vietoje rengti kad ir pačios aukščiausios prabos renginius pabosta. Be to, ir kitų miestų žmonės turi pamatyti kažką originalaus. Juk tokio lygio triatlono pirmenybės Lietuvoje vyksta tik vienoje vietoje. Pernai Kupiškyje buvo suorganizuotas mažiukas tik vienos dienos Lietuvos čempionatas – lyg įžanga į stambesnius renginius. Prologas pavyko. Dabar eilė stambioms varžyboms.

Be Lietuvos sportininkų, jose jau sutiko dalyvauti artimiausi kaimynai latviai, estai, baltarusiai, patvirtino atvykimą danai, švedai, suomiai, savo varžybų kalendorių derina lenkai, anglai, italai, prancūzai ir kitų šalių atstovai.

Po septynerių metų pertraukos varžyboms rengiasi ir pats V. Urbonas, kuris, be viso kito, ruošiasi įveikti ir Prancūziją – Angliją skiriantį Lamanšo sąsiaurį. Tai bus grandiozinis renginys, apie kurį viešai kalbėti dar anksti. Šis jėgų išbandymas vyks nuo rugpjūčio vidurio iki mėnesio pabaigos, sportininkai rungtyniaus keliose Europos valstybėse.

Po plaukimo išilgai Nemuno ir po keleto kitų varžybų Vidmantui jo paties organizmas buvo pasakęs: “Pakentėk”. Dabar, pasak jo, fizinė forma atgauta ir bene pats ištvermingiausias pasaulio sportininkas vėl pasiryžęs kovoms.

——-
Autorius: Guintaras Jurgėlas

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video