2024/05/18

Technologijos ir verslo mokykla – visam regionui

Jau keletą savaičių tęsiasi atvirų durų dienos Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje. Paprašius aplinkinių rajonų bendrojo lavinimo mokyklų vadovams, anksčiau vieną dieną vykęs renginys šįkart baigsis tik po Velykų. Mokykloje, be pačių kupiškėnų, jau spėjo apsilankyti Utenos, Rokiškio, Anykščių ir Biržų mokyklų moksleiviai. Didžiulis susidomėjimas mokykla patvirtina išskirtinę čia rengiamų specialistų paklausą ne tik tarp Aukštaitijos regiono darbdavių.

Pasak technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus Bronislovo Rimkaus, šiais metais į pirmą kursą bus priimta 150 moksleivių. Esant ypatingam poreikiui (mokyklos vadovo įstikinimu, taip ir bus) šis skaičius gali išaugti iki 200.

Populiarinti mokyklos vardą, čia rengiamas specialybes padeda ir pačių pedagogų vizitai į rajonų bendrojo lavinimo mokyklas, iš anksto ir patraukliai pateikiama informacija. Betarpišką ryšį su potencialiais mokyklos moksleiviais patvirtina ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kaušakienė. Atvykusius į mokyklą pavaduotoja išsamiai supažindina ir su mokymosi baze, ir su gyvenimo sąlygomis, vienų ar kitų profesijų moksleiviams keliamais reikalavimais.

Renginyje sutikta Utenos pagrindinės mokyklos mokytoja Ramunė Steibienė, atlydėjusi 40 moksleivių grupę, puikiai įvertino, jos manymu, labai gerai suorganizuotą čia rengiamų specialybių pristatymą, palankias mokymosi, profesinio tobulėjimo, pedagogų kvalifikacijos ir gyvenimo sąlygas.

Kasmet mūsų mieste įsikūrusi mokykla tampa vis populiaresne, tai pagrindžia ir konkreti statistika. Jos direktorius B. Rimkus teigė, kad išsyk po mokyklos baigimo įsidarbina net 96 procentai absolventų. Šems rezultatams, be abejo, daro įtaką ir nuolatinis bendradarbiavimas su rajonų darbo biržomis, žemės ūkio skyriais, darbdavių institucijomis.

Paklaustas apie deficitines, “auksines„ mokyklos specialybes, B. Rimkus ypač išskyrė dvi: plataus profilio statybininko ir padavėjo-barmeno.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje nuolat ieškoma pažangesnių mokymo metodų, atviro ir šiuolaikiško ryšio su darbdaviais. Tai liudija ir tas faktas, kad pastaruosius kelerius metus kvalifikacinių egzaminų metu moksleivių įgūdžius vertina ne mokyklos pedagogai, o darbdavių komisija, kurią sudaro Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmų atstovai.

Beje, įsitikinti tuo, kad šioje mokykloje rengiami savo srities profesionalai, padėjo ir gražiai padengtas stalas, prie kurio buvo vaišinami visi atvykusieji į atvirų durų dieną. Maloniai nuteikia ir puikiai suremontuotos klasės, mokyklos fojė ir kt. patalpos. Kaip pasakojo direktorius, nuo mokyklos įkūrimo pradžios jas remontuoja bei renovuoja patys moksleiviai. Akivaizdu, kad tai jie daro išties profesionaliai.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video