2024/05/18

Židronės bendradarbės prašo mūsų jai padėti

Svetimo nelaimei tikrai nebūname abejingi: rūpi kuo smulkiau apie ją sužinoti, pagvildenti jos priežastis ir kartais tik skėstelėti rankomis – tokioje situacijoje ką ir padėsi.

Šį kartą ne visiškai taip. Į Židronei Čereškevičienei gyvenimo skirtus smūgius aplinkiniai pažvelgė nusiteikę būtinai jai pagelbėti, kaip sakoma, čia ir dabar.

“Ar begalima atsidurti beviltiškesnėje padėtyje?„ – su ašaromis akyse kalbėjo “Kupiškėnų turguje„ dirbančios ir daugeliui miesto bei kaimo žmonių labai gerai pažįstamos bei gerbiamos moterys – ūkininkė Milda Aleknienė, verslininkės Dana Kindurienė, Liuda Merkienė.

Ne tik jos, bet ir kiti šiame turguje už prekystalių įtemptai besidarbuojantieji ir gerai Ž. Čereškevičienę pažįstantys žmonės tvirtino, jog labai darbšti keturiasdešimtmetė moteris turi galimybių pakilti iš viena po kitos atsivėrusių nesėkmių. Tik neturėtume likti jai abejingi ir jau dabar pagelbėti. Į klausimą “kaip„, paramos iniciatorės atsako nedailindamos padėties, – pinigais. Dabar jų moteriai ir apskritai jos šeimai labiausiai reikia.

Pasak į mūsų redakciją atėjusios papasakoti situacijos ir “Bėdų turgui„ prašymo padėti Ž. Čereškevičienei laišką parašiusios D. Kindurienės, jeigu nesitikėtų kupiškėnų geraširdiškumo, tai ir nebūtų viešinusios šios moters bėdos. Jos manymu, daugelis buvome įsidėmėję daržovėmis prekiavusią porą – šnekius, paslaugius žmones. Todėl kai šių metų vasario pabaigoje pasklido žinia, kad verslininkas Rimantas Mockevičius staiga mirė, labai apgailestavo daugiau neturėsią tokio nuotaikingo prekybininko. Visi po “Kupiškėnų turgaus„ stogu dirbantieji skubėjo Židronei padėti jos dviejų vaikų tėvo laidotuvėms suaukotais pinigais ar tokios nelaimės išlaidoms paskolindami.

Tačiau su gyvenimo draugo netektimi Ž. Čereškevičienei tapo grėsmingesnis ir kitas priešais ją žiojėjantis akivaras. Praėjusį rudenį Ž. Čereškevičienei buvo diagnozuotas krūties vėžys, po operacijos jai nustatytas nedarbingumo laipsnis, ligonė sistemingai turi vykti į chemoterapijos procedūras. Reikia pinigų medikamentams, geresniam maistui, kelionių išlaidoms. Negana to, kreditoriai laukia palūkanų, primena paskolos grąžinimo terminus. Verslas gi, mažamečių vaikų tėvui mirus, o mamai sunkiai pasiligojus – žlunga.

Vis dėlto Ž. Čereškevičienė ieškojo išeities. Joje pagalbininku motinai tapo 22 metų sūnus Tomas Čereškevičius. Vaikinas praėjusį rudenį buvo pašauktas į privalomą karinę tarnybą, puoselėjo svajonę likti kariuomenėje dirbti, tačiau šeimos bėda tokius jaunuolio planus sugriovė. Dėl sunkios padėties šeimoje Tomas nuo likusio karinės tarnybos laiko buvo atleistas. Grįžęs į namus, jis stojo į mamos darbo vietą turguje, ant jo pečių gula ir namų ūkelio rūpesčiai. Mamai išvykus gydytis, rūpinasi dešimtmete sesute Romena ir trejų metų broliuku Liutauru. Kaip ir mažieji, Tomas R. Mockevičių taip pat vadino tėvu.

Pasak Ž. Čereškevičienės, o dabar ir jos sūnaus Tomo bendradarbių turguje, viršum šios šeimos, gyvenančios Panevėžio rajono Karsakiškio seniūnijos Žaibiškių kaime, kybo dar vieną grėsmė – gali likti be varganos sodybos ir žemės, nes šis turtas užstatytas kreditoriui.

Pagalbos Ž. Čereškevičienei prašytojų nuomone, paaukoję jos naudai po kelis litus didelės skriaudos savo šeimos biudžetui tikrai nepadarysime, o į vienas rankas patekę tie mūsų nuoširdumo pinigėliai tikrai daug reikštų.

Ž. Čereškevičienė ir jos sūnus Tomas, sužinoję apie bendradarbių tokį susirūpinimą jais, buvo sutrikę iki graudulio ir iš anksto visiems, kurie parems juos, patekusius į sunkią finansinę situaciją, dėkojo.

Jiems skirtus pinigus galime įteikti “Kupiškėnų turguje„ prekiaujančiam Tomui Čereškevičiui asmeniškai arba pervesti auką į Židronės Čereškevičienės sąskaitą: “Hansabankas„ LT 117300010011118386.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video