2024/05/18

Politinė rajono paletė pasipildė dar viena partija

Antradienį, dalyvaujant žinomiems Seimo nariams ir svečiams iš kitų partijų, rajone buvo įkurtas Liberalų sąjūdžio skyrius, kol kas vienijantis tik septynis Kupiškio politikus, suvokusius, kad su A. Zuoko liberalizmu baigta. Šios partijos skyriai jau kitą savaitę bus įkurti visuose apskrities rajonuose. Jau dabar Lietuvoje tokių skyrių yra per tridešimt.Ši, ko gero, ne beveidė partija, kol kas vienijanti per 2000 narių, išplėtė savo ribas už šalies ribų ir turi skyrius Dubline, Briuselyje, Londone. Partijos kūrimosi procesai prasidėjo keliuose JAV, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių miestuose. Naujoji lietuvių emigracijos banga yra pasiruošusi aktyviai įsijungti į partijos veiklą.

Rajono politinių partijų atstovai, sveikinę naują politinę jėgą, pademonstravo skirtingą poziciją į rajoninę politiką. Jeigu Darbo partijos rajone vadas aiškino, kad rajone reikia naujų partijų, tai Valstiečių liaudininkų vardu kalbėjęs vicemeras dėstė, kad partijoms reikėtų jungtis, o ne skaidytis, nes rajono Taryboje vis tiek beveik visi sprendimai priimami vienbalsiai. Rajono konservatorių lyderis atkreipė naujokų dėmesį į tai, kad jie per anksti neapsidžiaugtų išankstiniais apklausų rezultatais, kurie dažniausiai atspindi tik miestų gyventojų nuotaikas. A. Zuokui ištikimų liberalcentristų vardu kalbėjęs atstovas įteikė tik gimusiai partijai kūdikio batukų porą, pareiškęs, jog jų gretas paliko vos trys partijos nariai. Į tai susirinkime dalyvavęs Seimo narys G. Šileikis pareiškė, kad buvę kolegos, sunešioję senąsias klumpes, taip pat norės prisijungti prie naujosios politinės jėgos. Naujosios sąjungos atstovės, nesileidusios į politines diskusijas, padovanojo naujokams knygą, kurioje jie turėtų susirašyti savo būsimąsias nuodėmes.

Rajono Liberalų sąjūdžio žmonės steigiamąjį susirinkimą baigė, paskelbę, kad Kupiškyje įsteigtas skyrius ir jo vadu išrinkę verslininką Rimantą Navanglauską, kuris po susirinkimo paneigė rajone pasklidusius gandus, kad neva jau sudarinėjami bendri rinkimų sąrašai, kuriuose bus ir naujai įkurtos partijos atstovai.

**

Po susirinkimo “Kupiškėnų mintys„ kalbėjosi su Seimo nariais Gintarais Steponavičiumi ir Šileikiu, pareiškusiais, kad vis daugiau Lietuvos žmonių palaiko politikos atsinaujinimo idėją, nes jau nebegalima taikstytis su dvigubais standartais, piktnaudžiavimais, skandalų dangstymais.

Išsamesnį pokalbį su minėtais Seimo nariais, naujosios partijos veiklos gairėmis paskelbusiais teisingumą kiekvienam žmogui, išsilavinusią visuomenę ir pasiturintį Lietuvos pilietį, pateiksime kitame “Kupiškėnų minčių„ numeryje.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video