2024/05/18

Redakcijoje skambėjo juokas ir mezgėsi rimtos šnekos

Nuaidėjo, nuklegėjo balandžio 1-oji – Juokų diena. Dėkojame visiems mūsų skaitytojams bei reklamos davėjams, kurie nepasididžiavo ir užsuko į tik tądien redakcijoje veikusią kavinukę „Pas Ovidijų“. Pabendravę su mūsų svečiais, įsitikinome, kad lietuviui humoro jausmas tikrai nesvetimas ir kad statistika, skelbianti, jog pajuokauti mėgsta trys ketvirtadaliai mūsų tautiečių, tikrai nemeluoja.

Su mūsų skaitytojais ta proga pasišnekėjome ir apie rimtesnius dalykus – domėjomės, kokia jų nuomonė apie mūsų laikraštį, ką mieliausiai skaito, kokių temų pasigenda, kokios informacijos stygių jaučia.


Antai miestelėnė Ona Tubienė sakė, kad labiausiai ją domina žmonių gyvenimo istorijos, kaip jie tvarkosi, su kokiomis bėdomis susiduria, kokių lūkesčių turi. Taip pat įdomu paskaityti apie įžymius kupiškėnus, gyvenančius kitur.

Ilgametis mūsų laikraščio prenumeratorius Alfonsas Kloniūnas tvirtino, kad, paėmęs į rankas laikraštį, iškart perskaito jį nuo pradžios iki pabaigos. Taip yra įpratęs. Paskui „Mintis“ duodąs paskaityti savo kaimynei, kuri jam laiptus nuplauna. Vyriškio nuomone, gal reikėtų dar kartą pagvildenti, kodėl ne visi gauna vienodas našlių pensijas, ar ši tvarka pagaliau keisis. Kitas mūsų skaitytojas Petras Sagatauskas klausė, kodėl policijos paros įvykių suvestinėse rašomi tik nukentėjusiųjų ar įtariamųjų inicialai, o ne visa pavardė. Jo nuomone, taip daryti pakaktų aprašant sunkius kriminalinius nusikaltimus.

Danguolė Grubinskienė iš Gikonių kaimo į redakciją užsuko dėl skelbimo. Moteris mūsų laikraštį skaito taip pat ne vienerius metus. Ji pasibėdojo, kad šiuo metu atokesnio kaimelio žmogui daug sunkiau pasiekti rajono centrą. Laimė, turinti gerų kaimynų, kurie šeštadieniais į turgų pavėžėja. Ypač tokia pagalba reikalinga žiemą. Kitais metų laikais ji miestą pasiekianti šiuolaikišku motoroleriu.

Kupiškėnė Irena Jankauskienė sakė, kad tebelieka aktuali šunų laikymo, jų savininkų kultūringo elgesio problema.

Bronius Minkevičius iš Ožkinių kaimo pasigyrė skaitąs net tris laikraščius. Išties smagu girdėti apie tai. Vadinasi, mūsų gyvenimas eina geryn.

Į visas išsakytas skaitytojų pastabas pasistengsime sureaguoti, jų pasiūlytas temas pagvildenti.

Norime pridurti, kad mūsų meras tebelieka savame poste. Tačiau merų rotacijos idėja, nors ir išsakyta Juokų dienos proga, anot skaitytojų, visgi pakankamai įdomi.

Pokštas buvo ir skelbimas apie parduodamą vogtą „tiuninguotą“ automobilį.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video