2024/04/28

Teisės žinių konkursą laimėjo matulioniečiai

Rajoninėje moksleivių teisinių žinių viktorinoje-konkurse „Temidė“ šiemet laurus nuskynė Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos komanda. Konkursas vyko penktadienį šios mokyklos aktų salėje, o dalyvauti ir parodyti teisines žinias susirinko aštuonios komandos iš Skapiškio, Kupiškio Povilo Matulionio, Subačiaus vidurinių, Alizavos, Salamiesčio, Šepetos Almos Adamkienės, Noriūnų Jono Černiaus, Rudilių Jono Laužiko pagrindinių mokyklų.

Komandoms teko įveikti penkias užduotis, susijusias su teisėtvarka, teisėsauga, žmogaus ir visuomenės laisvėmis, teisėmis ir pareigomis. Komisija, kurią sudarė Kupiškio rajono policijos komisariato bei Kultūros ir švietimo skyriaus specialistai, vertino komandų prisistatymą, spręstą teisinių žinių testą, suvaidintas situacijas teisės tema (priešininkų komanda vaizdelyje turėjo pastebėti nusikaltimus bei įstatymų pažeidimus, juos įvertinti. Moksleivių suvaidintose istorijose atsispindėjo nusikaltimai, į kuriuos bandoma įtraukti jaunimą. Bene visose situacijose – narkotinių medžiagų platintojai, vartotojai, smurtautojai, viešosios tvarkos pažeidėjai), plakatą, atsisveikinimą. Papildomų balų buvo galima pelnyti ir už aktyvų sirgalių palaikymą.

Susumavusi rezultatus, komisija 59,55 balo skyrė nugalėjusiai matulioniečių komandai. Kartu su garbe jiems teko ir atsakomybė, mat komandai balandžio viduryje teks vykti į apskrities „Temidės“ konkursą bei ten atstovauti mūsų rajonui. 51,14 balo surinko skapiškėnai (jiems balų buvo atimta už necenzūrinių žodžių vartojimą vaidybinėse scenose. Beje, vėliau paaiškėjo, jog už tokį dalyką, pagal konkurso nuostatus, komanda galėjo būti diskvalifikuota). Treti liko šepetiškiai (51,08 balo).

Visos konkurse dalyvavusios komandos apdovanotos Kultūros ir švietimo skyriaus padėkomis, saldžiais prizais, o prizines vietas pelniusios – ir knygomis.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video