2024/04/28

Šventė Vilniaus kupiškėnai

Praėjusį šeštadienį Vilniaus kupiškėnų klubas, vienijantis per 300 žmonių, paminėjo savo veiklos penkiolikmetį. Į šią šventę susirinko pilnutėlė Vilniaus įgulos karininkų ramovės salė. Įžanginį sveikinimo žodį tarė aktorius Romualdas Gudas. Buvo sugiedotas Kupiškio krašto himnas, tylos minute pagerbti Anapilin iškeliavę kupiškėnai.

Klubo prezidentė Liucija Venslovaitė, Gediminas Kaluina ir Žybartas Simonaitis, šio klubo įkūrėjas ir pirmasis prezidentas, skaitė pranešimus apie Vilniaus kupiškėnų per 15 metų nuveiktus darbus.


Pasak L. Venslovaitės, jų veiklos tikslas buvo suburti kraštiečius dirbti visuomenei reikšmingą kultūrinį ir šviečiamąjį darbą, gaivinti istorinę atmintį statant paminklus, kuriant muziejus, dalyvauti įvairiose pilietinėse akcijose, rašyti ir leisti knygas. Žodinė darbų ataskaita buvo pailiustruota ant ekrano demonstruojant įvairių renginių nuotraukas, dokumentų kopijas. Fojė veikė Petro Pečiūros, Vidmanto Jankausko, Jonės Žebrytės, Broniaus Žalio, Jurgio Usinavičiaus, Viliaus Užtupo ir kitų kupiškėnų išleistų knygų parodėlė, buvo rodomas filmas apie Kupiškio kraštą. Solidžias kalbas paįvairino Algimanto Zolubo papasakotos šmaikščios Jokūbėlio iš Laukminiškių istorijos.

Savo kraštiečius pasveikino rajono meras Leonas Apšega, apibūdinęs sostinės kupiškėnų klubo veiklą, kaip gerai veikiantį variklį, kurio ūžesys nuolat girdėti ir Kupiškyje, bei patikino, jog ateityje taip pat numatyta kartu atlikti daug darbų. Meras, apeliuodamas į kraštiečių aktyvią pilietinę veiklą, paragino bendromis jėgomis kovoti, kad į regionus, tuo pačiu ir į Kupiškį, patektų kuo daugiau Europos Sąjungos fondų lėšų.

Klubą sukakties proga sveikino kitų kraštiečių klubų, bendrijų ir visuomeninių organizacijų atstovai. Savo dainą tai progai skyrė ir Vilniaus pensininkų bendrijos „Bočiai“ ansamblis.

Susirinkusiuosius linksmino Kupiškio kultūros centro folkloro kolektyvas „Kupkėmis“. (Anot mero, kokį prošėt koncertų, tokį ir atovežėm“.) Vakaronėje dainai ir šokiui visus kvietė Vilniaus įgulos karininkų ramovės folkloro ansamblis „Vilija“. Kupiškėnai ir jų svečiai galėjo pasišnekučiuoti prie suneštinių vaišių stalo, paragauti kupiškėniško alaus.

Šventės svečių ir keleto kupiškėnų mintis skaitykite ketvirtadienio numeryje.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video