2024/05/10

Praktinėje kursų dalyje – intensyvios pratybos

Savaitgalį dvidešimt keturi Kupiškio ligoninės priėmimo ir reanimacijos skyriaus darbuotojai bei budintys gydytojai dalyvavo dviejų dienų praktinių įgūdžių tobulinimo kursuose „Šiuolaikinė specializuota reanimacinė pagalba“. Juos Kupiškio ligoninėje vedė Krizių tyrimo centro atstovai iš Kauno: Kęstutis Stašaitis, Asta Krikščionaitienė, Andrius Pranskūnas, Laima Juozapavičienė ir Nedas Jasinskas. Į šiuos užsiėmimus medikai ėjo jau iš anksto gavę studijų medžiagą.

Kaip sakė šių kursų vadovas K. Stašaitis, reanimacija neturėtų skirtis visame pasaulyje. Kursų tikslas – jog visi, teikiantieji pagalbą, kad ir kuriame pasaulio kampelyje bedirbtų, kalbėtų viena, komandos, kalba.

Darbas pirmąją kursų dieną, šeštadienį, vyko pasiskirsčius po keturias patalpas, kuriose įgūdžiai tobulinti mažose grupėse: mokytasi neinvazinių bei invazinių kvėpavimo palaikymo metodų, aritmijų elektrinės terapijos, pirmojo gaivinimo. Įvaldžius tam tikrus įgūdžius, buvo nagrinėjamos sudėtingesnės situacijos. Medikai išklausė paskaitą apie ūmius koronarinius sindromus.

Sekmadienį vyko paskaita apie insultą, buvo nagrinėjami bradikardijos, tachikardijos ir pan. atvejai. Po teorinių žinių testo ir praktinių įgūdžių įvertinimo medikams buvo įteikti kurų baigimo sertifikatai.

Dvi dienas trukę kursai Kupiškio ligoninei atsiėjo daugiau kaip 10 tūkst. litų.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video