2024/05/10

Muzikuojančiųjų šventėje – savito veido kolektyvai

Šeštadienį, kai sostinėje kunkuliavo Kaziuko mugė, Kupiškio kultūros centre jau aštuntąjį kartą nuskambėjo muzikuojančių ir muziką mylinčių žmonių šventė „Aleksiuko bandonija“. Joje dalyvavo ne tik kaimyninių rajonų, bet ir Latvijos bei Baltarusijos kapelos. Kultūros centro fojė tradiciškai šurmuliavo kermošėlis.

Renginį pradėjo Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos vokalinė grupė (mokytoja Audronė Vareikienė). O paskui jau kolektyvai ir jų atliekami kūriniai keitė vienas kitą: Skapiškio kapela (vadovas Stasys Sabaliauskas), Salako (Zarasų r.) tradicinė bei liaudies kapelos (vadovas Osvaldas Macijauskas), Alizavos ansamblis, vadovaujamas Broniaus Petronio, Tiltagalių kapela „Lėvena“ (Irena Jėčiuvienė ir Igoris Šepko), Širvintų kapela (Gintaras Pauliukonis).

Rėzeknės (Latvija) kapela „Dziga“ (Gunars Igaunis) ir Postavų (Baltarusija) kapela „Paazerje“ (Anatolij Sobol) „pasiskanavimui“ buvo palikta renginio pabaigai.

Visi šventėje dalyvavę kolektyvai apdovanoti ąsočiais su pavasarinėmis gėlėmis tulpėmis bei padėkos raštais. Stilizuoto folkloro grupės „Dėnoja“ dainininkės (vadovės Alma Pustovaitienė ir Žydrūnė Urbonavičienė) koncertą salėje stebėjo su užduotimi – išrinkti įvairiausių nominacijų: pavasariškiausios, elegantiškiausios, svajingiausios, dainingiausios, profesionaliausios ir kitos nusipelniusios kapelos. Šiemet šventėje nekoncertavo pavieniai muzikantai.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video