2024/05/10

Kas remontuos prakiurusį stogą

„Minčių“ skaitytojai domisi, kodėl namą administruojanti UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ jo bendrojo naudojimo patalpų remontą atlieka savo lėšomis ir pasitelkusi savo darbuotojus, o kitais atvejais teigia, jog to negali padaryti, kad namo remontas pačių gyventojų reikalas, arba siūlosi tik parūpinti medžiagų tokiems darbams.

Pasak UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ direktoriaus Alberto Audicko, jei jų administruojamas namas yra sukaupęs 100 proc. reikalingų remontui lėšų, tai nuo pradžios iki galo visus darbus šiuo atveju atlieka jų bendrovė. Namo gyventojams tereikia parašyti prašymą. Stogo taisymas, vidaus tinklų renovacija ir panašūs kapitalinio remonto darbai (jiems priskiriamas ir laiptinių remontas) bus pradėtas, jei to paprašo daugiau nei pusė namo gyventojų.

Jei namas neturi sukaupęs pakankamai pinigų minėtiems darbams, tuomet bendrovė pagal paskyrą gali nupirkti medžiagų remontui, taip pat gali samdyti žmones, kurie jį atliktų.

.A. Audickas pabrėžė, kad jų įmonė iš gyventojų grynųjų pinigų negali imti. Už tokias išlaidas gyventojai apmoka gavę atsiskaitymo lapelį. Šios išlaidos būna įtrauktos į grafą „remontas“. Už remontą gyventojai gali atsiskaityti per tris mėnesius išsimokėtinai. Atskirais atvejais šis terminas gali būti ir iki 4 mėn., bet ne ilgesniam laikui, nes jų bendrovė neturi teisės teikti kreditavimo paslaugų.

Kol kas pastatus administruojančios įmonės negali savo vardu gauti daugiabučiams modernizuoti skirtų lėšų. Ši parama teikiama tik butų savininkams, kurie yra susivieniję į bendrijas arba yra sudarę jungtinės veiklos sutartį, patvirtintą notariškai.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video