2024/05/01

Stabtelėkit minutėlę

Dvylika karikatūrų, pašiepiančių islamo religijos pranašą Mahometą, pirmiausia išspausdintos Danijos, o paskui ir daugelyje Europos laikraščių, sukėlė tikrą skandalą visame pasaulyje. Musulmonų protesto banga kai kur išaugo į smurto proveržį. Tarp karikatūrų yra piešinių, vaizduojančių pranašą kaip beduiną su peiliu rankose arba teroristą su bombos pavidalo turbanu.

Neseniai per mūsų šalies televizijos kanalus galėjome išvysti alaus reklamą, kurioje vaizduojamas su ausinėmis roko muzikos besiklausantis rūpintojėlis. Nacionalinei vartotojų teisių apsaugos tarybai rekomendavus, ši prieštaringai visuomenėje vertinama reklaminė kampanija buvo nutraukta.

Pasiteiravome, ką kupiškėnai mano apie skandalą dėl karikatūrų bei religinių simbolių naudojimo reklamoje.


Aldona SKEMUNDRYTĖ

(Kupiškis)

Nereikėjo karikatūrose vaizduoti pranašo Mahometo, nedera tyčiotis iš religijų. Reikia gerbti kiekvieno žmogaus religinius įsitikinimus, visas kultūras, religijas ir tautas. Tačiau manau, jog musulmonai per jautriai sureagavo į tuos piešinius – smurtauti dėl jų tikrai nereikia.

Rūpintojėlio panaudojimas reklamoje – visiškai netinkamas poelgis.

Rimutis KALAMAŽNIKAS

(Ožkiniai)

Musulmonų reakcija į karikatūras perdėta, nereikėjo jiems to imti į galvas. Bet tokia jau jų tauta. Lietuvai nederėjo kištis ir perspausdinti pašaipių karikatūrų, dėl kurių kyla grėsmė. Amerika negali susitvarkyti su Iraku – musulmonai galva už galvą eina, toks jų tikėjimas.

Reklamos su rūpintojėliu nemačiau, tačiau manau, jog neetiška, kad šis religinis simbolis panaudotas reklamai, kuri skatina vartoti alkoholinį gėrimą – alų.

Marius LABANAUSKAS

(Kupiškis)

Nederėtų juoktis iš tokių dalykų. Turbūt taip pat ir mes reaguotume, jei musulmonai pradėtų tyčiotis iš mūsų tikėjimo. Spaudai nevertėjo taip elgtis. Lietuvos dienraščiai, perspausdinę šias dvyliką karikatūrų, vaikosi tik šlovės, tačiau jos didesnės grėsmės tikrai nesukels. O dėl rūpintojėlio panaudojimo reklamoje nematau jokių problemų.

Rūta KULEŠOVAITĖ

(Kupiškis)

Musulmonus tos karikatūros įžeidė. Tie, kurie jas piešė ir publikavo, galėjo ir tikėtis tokios šio tikėjimo žmonių reakcijos. Jie turi teisę į protesto akcijas. O rūpintojėlio reklama visai gera buvo. Toks neįprastas medinio dievuko įvaizdis visai smagus. Pasijuokti sveika.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video