2024/05/21

Garsių subatėnų patirtis – buvusios mokyklos mokiniams

Subačiaus vidurinė mokykla įsijungė į LR švietimo ir mokslo ministerijos kartu su asociacija “Europos judėjimas Lietuvoje“ bei Lietuvos verslininkų ir visuomenės veikėjų bendrojo lavinimo mokyklose vykdomą projektą “Drąsinkime ateitį„.

Projekto idėja – skatinti aktyvios ir pavyzdinės visuomenės dalies bendradarbiavimą su moksleiviais. Dėl to mokyklos bendruomenė išrinko mokyklos garbės galeriją, 10 garbingiausių ir iškiliausių absolventų, tarp kurių yra daug pasiekusių įvairiose srityse asmenybių: žurnalistų, dėstytojų, mokslininkų, gydytojų, režisierių. Į garbės galeriją išrinkti buvę abiturientai kviečiami vesti Sėkmės pamokas, per kurias bus dalijamasi gyvenimiška patirtimi ir savo pavyzdžiu įkvepiami bei padrąsinami mūsų mokyklos moksleiviai.

Sausio-vasario mėnesiais jau vyko susitikimai su režisiere ir aktore Violeta Mičiuliene, laikraščio “Respublika„ žurnalistu Vidmantu Užusieniu. Svečiai labai noriai atsakinėjo į moksleivių pateiktus klausimus, prisiminė įdomiausius nutikimus mokykloje, pasakojo, kodėl pasirinko savo veiklos sritį, kurie metai ir kokie įvykiai, kylant karjeros laiptais, buvo esminiai.

Mokykloje dar vyks aštuoni tokie susitikimai.

——-
Autorius: Vida Šateikienė, Raisa Gorovniova

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video