2024/03/28

Atsisveikino su brazile

Ketvirtadienį “Merkurijaus” kavinėje vykusiuose Kupiškio Rotary klubo pietuose nuskambėjo atsisveikinimo gaidos. Tai buvo paskutinė šešiolikmetės brazilės Fernandos Moraes diena Kupiškyje, nors ji vis dar negalėjo patikėti, jog čia jau spėjo prabėgti beveik du mėnesiai, ir visai nenorėjo namo, į Raucharią (Brazilija).

Fernanda į Kupiškį pagal Rotary jaunimo mainų programą principu šeima į šeimą atvyko gruodžio 11 d. “Nors Lietuvoje – šaltas oras, tačiau labai šilti žmonės. Čia susiradau draugų, kurių niekada nepamiršiu. Man labai patiko šeima, kurioje gyvenau ir kuri manimi nuoširdžiai rūpinosi. „Ačiū, Rotary, už suteiktą galimybę čia paviešėti. Jei tik būtų galima, tučtuojau čia sugrįžčiau. Labai sunku pasakyti viso gero”, – kalbėjo Fernanda. Beveik du mėnesius ji praleido kupiškėnų Rasos ir Arūno Kuodžių šeimoje, kurių dukra Laura pagal tą pačią programą praėjusią vasarą viešėjo brazilės šeimoje.

Simpatiškoji F. Moraes Kupiškyje atšventė ir Naujuosius metus, ir šešioliktąjį gimtadienį. Anot jos, į gimtą šalį ji išsiveža tik gerus prisiminimus: per čia praleistą laiką nepasitaikė nieko, kas būtų sugadinę jos nuotaiką. Naujieji draugai kviesdavosi į visus renginius, kartu su šeima, kurioje gyveno, svečiavosi įvairiuose Lietuvos miestuose, aplankė įžymias vietas, atostogavo Čekijoje. “Aš esu labai nesportiška”, – su šypsena slidinėjimo pamoką Čekijoje prisiminė mergina. Nuo šešerių metų ji dalyvauja įvairiose programose, važinėja po pasaulį. Pagal Rotary jaunimo mainų programą užsienyje ji lankėsi trečią kartą: prieš tai du kartus buvo Olandijoje.

“Mes turime vytis jūsų šalį”, – sakė Fernanda. Tokį įspūdį jai sustiprino ir vizitai mūsų mokyklose. Kartu su kitais mokiniais ji bandė spręsti anglų kalbos testą. Jis jai pasirodė pakankamai sunkus, nors brazilė savo šalyje lanko kalbų mokyklą.

Nors manė, jog tai visiškai neįmanoma, Fernanda džiaugėsi išmokusi keletą lietuviškų žodžių.

Drauge su gimnazistu Justu Jaručiu ji išmoko lietuvišką dainą, kuria nustebino bei sužavėjo ir rotariečius. Švelnūs gitaros akordai ir melodingas brazilės balsas buvo gražiausia jos atsisveikinimo dovana Kupiškio „Rotary“ klubui. Jo prezidentas Julius Vytautas SemėnasFer-

nandai įteikė rožių puokštę ir marškinėlius su Kupiškio „Rotary“ simbolika.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video