2024/05/21

Šuns metais vėl narpliojamos šunų bylos

Pagal rytiečių kalendorių prasidėjusių Raudonojo šuns metų dvasia nebuvo svetima ir trečiadienį vykusiame administracinės komisijos posėdyje. Pagrindiniu šios komisijos darbu jau seniai tapo vadinamosios šunų bylos. Šįkart jas dar papildė prekybos taisyklių pažeidėjai.

Keturkojų laisvės noras

Vandos Binkienės, gyvenančios Subačiuje, gruodžio 13 d. į gatvę išsprukęs ir Valę Strigockienę pargriovęs senbernarų veislės šuo savo šeimininkei „uždirbo“ 50 Lt baudą. Šį sprendimą invalidumo grupę turinti moteris sakė būtinai apskųsianti. Rašytiniuose parodymuose kaimynai paliudijo, jog jos šuo į gatvę išbėga ir kelią praeiviams pastoja jau ne vieną kartą. V. Binkienė teigė tądien nebuvusi namuose, o grįžusi į juos radusi primuštą šunį. Dabar jos augintinis uždarytas į voljerą.

Dėl išsprukusio iš voljero ir į kaimą “pas merginas„ nuliuoksėjusio Azijos aviganio veislės šuns įspėjimas pareikštas juodpėniečiui Henrikui Gineikai. Jo augintinis žalos niekam nepadarė. Per kaimą sliūkinantį palaidą keturkojį pastebėjo ir apie jį pranešė į susirinkimą suėję kaimo bendruomenės nariai.

Įspėjimu už gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimą – palaido šuns laikymą – “apdovanota„ ir Skverbuose gyvenanti Aldona Skystimienė. Pasak jos, čiau čiau veislės augintinis dažniausiai būna kambaryje, o dėl savo neagresyvaus charakterio palaidas buvo išleidžiamas ir į kiemą.

Tokios pat nuobaudos skirtos ir Irenai Varnienei, kurios keturkojis nepririštas šmirinėjo po jos kolektyvinį sodą Plundakuose, bei pašepetiškiui pašepetiškiui Rimantui Antanui Šiliniui. Pasak pastarojo, jo augintinis vis įsigudrina nuo kaklo nusimauti antkaklį. Vyriškis komisijai pasakojo, jog į jo kiemą dabar yra atsibastę net keletas šunų. Paklausinėjęs aplinkinių, keturkojų savininkų R. A. Šilinis nerado.

Kupiškėnės Nijolės Biškauskienės keturkojis draugas lapkričio 25 d. palaidas lakstė prie gimnazijos. Moterį į komisijos posėdį atvesdino pareigūnas, kadangi ji už pažeidimą atsakyti vengė, nepriimdavo paštu siunčiamų kvietimų į posėdžius. Jai skirtas įspėjimas, kaip ir kitiems, primenant, jog, per metus pasikartojus panašiam pažeidimui, jau teks sumokėti solidžią piniginę baudą.

Neapsižiūrinčioms ir nespėjančioms – įspėjimai

Už mažmeninės prekybos taisyklių pažeidimus – prekybą produktais, kurių realizacijos terminas pasibaigęs – įspėjimai skirti keletui pardavėjų. Gruodžio 7 d. prekių, kurių tinkamumo vartoti laikas pasibaigęs, rasta UAB “Genva„ parduotuvėje Šepetoje. Pasak ten dirbančios Dalios Aleknienės, per 25 metus, praleistus besisukant prekybos srityje, toks atvejis jai pasitaikė pirmą kartą – dėl nepastebėjimo.

Kad dėl prekių gausos ryte nespėjusi peržiūrėti visos produkcijos, teisinosi UAB “Rokana„ parduotuvės Šepetoje pardavėja Sigita Pastarnokienė. Čia buvo rasta keletas duonos gaminių, kuriems pasibaigęs realizacijos terminas.

Parduotuvės Lukonyse savininkė Aldona Karazijienė įspėjimą gavo už sausio 12 d. rastus produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas buvo pasibaigęs.Tai trys skardinės ir vienas butelis alaus, 2 buteliukai sirupo, bandelė. Moteris atkreipė dėmesį į tai, jog policininkai patikrinimo metu prekes šaldytuve kilnoja su pirštinėmis. “Iš kur aš žinau, ką jie veikė prieš tikrindami parduotuvę: gal kokį girtuoklėlį su tomis pačiomis pirštinėmis kėlė?„ – sakė parduotuvės savininkė.

Tokios pat nuobaudos už tokius pat prasižengimus skirtos ir kitoje Lukonių kaimo parduotuvėje dirbančiai Laimai Murnikovienei, UAB “Bočiupis„ parduotuvės vedėjai Daivai Kvyklienei, tos pačios bendrovės parduotuvės Šepetoje (nuo Naujų metų ji nebeveikia) pardavėjai Meilei Šedienei, D. Paluckienės įmonės “Dangiva„ parduotuvės Miliūnuose pardavėjai Vandai Čerinko.

Komisija teiravosi, kur dedami produktai, kurių galiojimo laikas baigėsi. Daugelyje prekyviečių, baigiantis produktų realizacijos terminui, šie yra nukainojami. Jei neišperkami, vienų parduotuvių savininkai juos atsiima, o kai kuriose parduotuvėse tokias prekes, pasirodo, turi įsigyti pačios pardavėjos.

Atidėtos

Kupiškietė Palma Sirbikienė komisijos įspėta už netinkamai prižiūrimas bendro naudojimo patalpas ir aplinką. Jai administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas praėjusių metų birželio mėnesį, bet byla, pažeidėjai neateinant į posėdžius, buvo vis atidedama.

Ant komisijai pirmininkaujančio vicemero Jono Jaručio stalo tądien gulėjo ir rudiliečiui Stasiui Sabaliui surašytas protokolas už savavališkai įrengtą tvorą ir užrakintą įvažiavimą į servitutinį kelią, kuriuo jis naudojasi kartu su kaimynu Rolandu Zaborskiu. Deja, pažeidėjas į bylos svarstymą neatvyko. Kaip pasakojo R. Zaborskis, keliuko klausimo sprendimas tęsiasi jau aštuonis mėnesius. Vyriškis kreipėsi į seniūniją, žemėtvarkos tarnybą, Panevėžio apskrities administraciją, turi kadastro ir kitų institucijų išduotus žemės dokumentus, tačiau jau kurį laiką kenčia kaimyno atakas nesinaudoti minėtu keliuku. Dėl šio klausimo R. Zaborskis pateikė ieškinį administraciniam teismui. Komisija pritarė, jog kitos išeities, ko gero, ir nėra.

Nors į komisijos posėdį neatvyko vainiūniškietis Saulius Bernatonis (pranešė, jog susilaužė ranką ir neturi pinigų atvažiuoti), šios nariai išklausė nukentėjusiuosius Vogulius, atsižvelgdami į tai, jog senyvo amžiaus žmonėms sudėtinga būtų atvykti kitąkart. Senoliai sakė susitaikę ir atleidę prieš Naujuosius metus jiems duris iškėlusiems, stiklą išdaužiusiems ir prieš namo šeimininką smurtą panaudojusiems neblaiviems S. Bernatoniui ir nepilnamečiui jo draugui M. J.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video