2024/05/21

Medikai dalijasi darbus

Kupiškio ligoninė ir Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) pasirašė sutartį, pagal kurią nuo šių metų kovo 1-osios medicininę pagalbą nesunkiai sergantiems kupiškėnams, už kurių gydymą stacionariai gydymo įstaigai nemoka ligonių kasos, darbo dienomis po 17 val. ir švenčių dienomis teiks ligoninės medikai. Poliklinikos terapeutai ir pediatrai namuose tuo laiku nebebudės. Su ligonine už šią paslaugą atsiskaitys pirminės asmens sveikatos priežiūros centras.

Šiam susitarimui pritarė ir rajono sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų taryba.


Ne visi nori užsidirbti

Susitikime su žurnalistais tiek ligoninės vyr. gydytojas Povilas Rimkus, tiek PASPC direktorė Dovilė Kulbokienė pabrėžė, kad yra dėkingi rajono gyventojams už supratimą, kad nebelikus visą parą veikiančio chirurgijos skyriaus greitoji medicinos pagalba dirba didesniu krūviu, kad jos kai kada tenka ilgėliau palaukti. Abu vadovai džiaugėsi, jog kol kas viskas vyksta sklandžiai ir dėl minėtų reformų niekas nenukentėjo.

P. Rimkus informavo, kad vakare ar poilsio dienomis susirgę kupiškėnai galės kreiptis į ligoninę. Čia kasdien budės 1 vaikų ir 2 vidaus ligų gydytojai. Tačiau pageidautina, jog medikai nebūtų trukdomi, jei nėra būtina skubi pagalba. Šį prašymą vyr. gydytojas grindė tuo, kad gydytojams labai padidėja krūvis. Ligoninėje nuolat guli apie 90 žmonių.

P. Rimkus sakė, kad už kiekvieną papildomai apžiūrėtą ligonį gydytojams prie atlyginimo bus mokamas 30 proc. priedas.

Paklausta, kodėl poliklinikos gydytojai atsisakė budėjimų, D. Kulbokienė paaiškino, kad praėjusių metų pabaigoje medikai išreiškė tokį pageidavimą. Jie motyvavo tuo, jog kituose rajonuose jų kolegos nebudi. Šie budėjimai pas mus buvo palikti norint, kad gydytojai daugiau užsidirbtų, bet jei žmonės to nenori, nieko nepadarysi.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video