2024/05/04

Pedagogų kūryba dar nepriviliojo smalsuolių

Praėjusį penktadienį į Kupiškio viešosios bibliotekos parodų salę susirinko nedidelė grupelė kupiškėnų, kuriuos dar užburia meno pasaulis. Čia penktąjį kartą buvo surengta Kupiškio rajono dailės mokytojų ir jų bičiulių kūrybos darbų paroda „Kūrybos erdvės“.

Salę ir jos sienas papuošė per 50 tapybos, grafikos, floristikos darbų, medžio drožinių, fotografijų. Kūrinius pateikė 14 autorių, tarp kurių buvo dalyvaujančių pirmą kartą – tai floristė, Juodpėnų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Diana Marmokienė, Povilo Matulionio vidurinės mokyklos dailės mokytoja Lena Šakarnytė ir laisvu menininku save pristatantis medžio skulptūrų autorius Jonas Remeikis.

Bene daugiausia fotografijos darbų ir keletą paveikslų pateikė Adomynės ir Juodpėnų pagrindinių mokyklų vyr. dailės mokytoja Rūta Aižinienė. Naujausius šių metų paveikslus eksponavo Kupiškio etnografijos muziejaus darbuotoja Zita Bartašytė, Kupiškio vaikų muzikos mokyklos dailės skyriaus vyr. dailės mokytoja Rima Kalinkienė, jos kolegė iš Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos Eugenija Paslauskienė bei vyr. mokytoja iš Palėvenėlės pagrindinės mokyklos Skaistė Bakanienė. Nudžiugino kupiškėnų akiai jau pažįstamo Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos direktoriaus Algirdo Venckaus tapybos stiliaus kūriniai. Mišria technika buvo atlikti Genės Vaičikauskienės darbai, įdomios Alizavos pagrindinės mokyklos vyr. dailės mokytojos Audronės Užtupienės, Elenos Stanienės, Kupiškio vaikų muzikos mokyklos dailės skyriaus specialistės Ritos Laskauskienės drobės. Kupiškio jaunimėlio veidai žvelgė iš fotografo, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos istoriko Juliaus Aleknos nuotraukų.

Į parodą atvykę kūrėjai, renginio organizatorės Linos Matiukaitės klausiami, trumpai pasidalijo mintimis apie savo potraukį menui bei kūrybos džiaugsmą. Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Vidas Vilimas džiaugėsi, kad kuriantys mokytojai neužsisklendžia savyje ir jų darbai ne tik tampa pavyzdžiu mokiniams, bet ir yra pateikiami platesnei visuomenei.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video