2024/05/05

Mes šauniausi Aukštaitijoje

“Mintys„ jau rašė, kad praėjusį penktadienį pirmąkart Lietuvos savivaldybių asociacijos istorijoje “Le Meridien Villon„ Grand opera salėje vyko Auksinių krivūlių (jas sukūrė dizainerė Vaiva Šabrauskaitė) laureatų apdovanojimo vakaras. Šios krivūlės buvo įteiktos labiausiai šalies savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui nusipelniusioms savivaldybėms.

Mūsų rajono Savivaldybei atiteko geriausios kaimiškosios savivaldybės Aukštaitijoje nominacija, kurią įsteigė ši asociacija ir Žemės ūkio ministerija.


Pakalbintas rajono meras Leonas Apšega sakė, jog gauti Auksinę krivūlę buvę labai smagu. Kad bus apdovanoti, žinojo. Tačiau renginio organizatoriai iš anksto nepasakė, už ką bus įvertinti. Grįžęs iš ceremonijos, jis jau spėjo padėkoti administracijos darbuotojams, nes visi skyriai dirba tikrai neblogai. Žinoma, toks įvertinimas ne tik jų, bet ir visų rajono žmonių nuopelnas. Būti geriausiems iš bene dvidešimties Aukštaitijos savivaldybių – tikrai malonu.

Paklaustas apie vertinimo kriterijus meras teigė konkrečiai jų nežinąs. Tai nominacijos sumanytojų reikalas. Bet galįs spėti, jog tokį įvertinimą galėjo lemti tai, jog iš rajono valstybinės institucijos nėra gavusios rimtų skundų, kad Savivaldybė nėra prasiskolinusi. Turi iš bankų paėmusi paskolų tik europiniams projektams kofinansuoti. Rajone seniai baigta švietimo ir kultūros įstaigų pertvarka, visos mokyklos aprūpintos transportu. Garsėjam ir kaip gražiai tvarkantys savo aplinką.

Tarp apdovanotųjų iš mūsų apskrities buvo ir Panevėžio miesto savivaldybė.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video