2024/04/29

Brakonieriai prarado ginklus

Praėjusią savaitę buvo nagrinėjamos administracinės bylos dėl medžiotojų būrelio „Pyvesa“ vadovo kupiškėno D. E. bei dviejų medžiotojų vilniečių A. K. ir A. P. brakonieriavimo. Pernai, gruodžio 21 d. vakarą šiuos tris medžiotojus (ketvirtasis buvo stebėjimo bokštelyje), kurie persekiojo žvėris draudžiamais būdais ir šaudė į juos, po 2 val. sulaikė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai Gaudentas Baikauskas ir Gytautas Stukas.

Pažeidėjams paskirtos griežtos nuobaudos. Būrelio pirmininkas D. E. 2 metams prarado teisę medžioti ir buvo konfiskuotas jo šautuvas. Laikinai sustabdyti kupiškėno įgaliojimai vadovauti „Pyvesos“ būreliui. Džipą vairavęs ir halogeninį prožektorių naudojęs A. K. medžiotojo bilietą prarado 18 mėn. ir konfiskuotas prožektorius. Kitas vilnietis A. P. neteko šautuvo ir teisės medžioti 2 metams.

Nors tik sučiupti jie prisipažino prasižengę, per bylos nagrinėjimą medžiotojai pakeitė parodymus, brakonieriavimo faktus ėmė neigti. Manoma, kad dėl nuosprendžio jie gali kreiptis į teismą.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video