2024/05/18

Stipriausiųjų penketas – pakeliui į „Dainų dainelės“ finalą

„Aš padainuosiu dainų dainelę, aš dainų bernužėlis“, – tokiais žodžiais praėjusį šeštadienį Kupiškio muzikos mokykloje prasidėjo Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoninis turas. Tiesa, didžiąją konkurso dalyvių daugumą sudarė mergaitės.

Prieš kompetentingą vertinimo komisiją (pirmininkė Erika Mackelienė, nariai Vytautas Knizikevičius, Rapolas Lukoševičius, Alma Pustovaitienė, Vanda Dičkienė, Nidija Sankauskienė) ir dainorėlių palaikyti atvykusius artimuosius bei bičiulius stojo 15 atlikėjų ir 6 kolektyvai. Iš įvairių miesto ir rajono ugdymo įstaigų atvykusių dalyvių, suskirstytų į keturias A, B, C ir D grupes, amžius siekė nuo trejų metukų (Gabijos Rožėnaitės iš lopšelio-darželio „Obelėlė“) iki aštuoniolikos (gimnazistės Rūtos Jonuškaitės). Konkurso dalyviai, padedami muzikos pedagogų, paruošė po tris dainas, viena iš jų turėjo būti lietuvių liaudies. Skambėjo ne viena puikiai žinoma ir klausytojų pamėgta lietuviška daina, o Kupiškio muzikos mokyklos 6-11 klasių merginų ansamblis atliko kūrinį anglų kalba.

Iki pat pietų aidėjo skambūs dainininkų balsai, publika jų pasirodymą palydėjo plojimais, buvo įteikiami medaliai su „Dainų dainelės“ simbolika.

Konkurso pabaigoje žiuri paskelbė penketą nugalėtojų, kurie vasario 2 d. atstovaus mūsų rajonui zoniniame ture Panevėžyje. Į kitą konkurso etapą pateko Kupiškio muzikos mokyklos merginų ansamblis (vadovė Rita Stankevičienė), tos pačios ugdymo įstaigos energingas 10 metų atlikėjas Laurynas Kudijanovas (vadovė Erika Mackelienė), Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos aštuntokas Vidas Vasiliauskas (mokytoja Audronė Vareikienė), Skapiškio vidurinės mokyklos penktokė Karolina Petuchovaitė (vadovė Vilma Likienė) ir kupiškėnams jau gerai pažįstamas Agnės Lukošiūnaitės ir Justinos Pukenytės duetas (parengė Daiva Šakickienė).

Kultūros ir švietimo skyriaus padėkos raštai įteikti su jaunaisiais dainininkais dirbusioms mokytojoms. Taip pat buvo apdovanotos dailininkės Rima Kalinkienė ir Rita Laskauskienė, pagelbėjusios ruoštis renginiui, ir konkurso vedėjai.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video