2024/05/18

Klientus paštas priima jaukesnėje salėje

Jau praėjusį penktadienį į Kupiškio paštą užsukę klientai džiaugėsi atnaujintomis salės patalpomis, darbuotojai įsikūrė patogesnėse renovuotose darbo vietose.

Pernai gegužės mėnesį pradėtas patalpų remontas truko iki gruodžio. Pašto viršininko Alvydo Razgevičiaus teigimu, salėje atnaujinta viskas: pradedant sandariomis lauko durimis, plastiko langais, naujomis lubomis, baigiant šiuolaikiškomis abonentų spintomis, kolonomis, nauja laiškų dėžute, patikima signalizacija. Atnaujinta ir salės šildymo sistema. Remonto darbus finansavo AB „Lietuvos paštas“ (nuo sausio 3 d. ši įstaiga iš valstybės įmonės pertvarkyta į akcinę bendrovę) filialas, Panevėžio apskrities centrinis paštas. Kiek tūkstančių tai atsiėjo bendrovei, A. Razgevičius tiksliai pasakyti dar negalėjo.

Pašnekovas sakė, kad Kupiškio pašto būklė buvo viena prasčiausių apskrityje. Remontas čia nedarytas nuo 1989 m. Darbus atliko įvairios firmos, salės apdaila rūpinosi Panevėžio apskrities centrinio pašto remontininkai.

Šiais metais pašto patalpų renovacija bus tęsiama. Be to, iki liepos mėnesio turėtų būti įdiegta didžiuosiuose šalies paštuose jau veikianti centralizuota verslo valdymo sistema. Salėje veiks trys kompiuterizuotos darbo vietos, kompiuterinėje duomenų bazėje bus registruojamos visos siuntos, mokesčiai, leidinių prenumeratos. Ne paslaptis, kad kompiuteris gali išstumti žmogiškuosius darbo išteklius. Pašto sistemos optimizavimas palies ne tik Kupiškio, bet ir kai kuriuos kaimų paštus (jų šiuo metu yra 15).

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video