2024/05/02

Sukčių taikiniu tampa asmens parašas

Rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Kurklys ragina būti atidiems ir nepakliūti į aferistų pinkles – akylai žiūrėti ir skaityti, kur pasirašinėja, išsiaiškinti, kokie ir kokių įstaigų darbuotojai siūlo paslaugas. Visoje Lietuvoje, taip pat ir mūsų rajone, daugėja pranešimų, jog atsiranda sukčių, dažniausiai iš senyvo amžiaus, neįgalių žmonių apgaule išgaunančių parašus sutartyse su prekybos įmonėmis įsigyti prekių išperkamosios nuomos būdu.

Pas žmones užsukę aferistai prisistato įvairių institucijų darbuotojais, praneša, jog superkamos akcijos ir pan., sumoka keliolika litų ir paprašo keliose vietose pasirašyti. Po kiek laiko neapdairiai pasirašiusiuosius pasiekia raštai, jog reikia mokėti kasmėnesines įmokas už išsimokėtinai įsigytas prekes. Keliolika litų gavę žmogeliai net neįtaria, jog jų parašu buvo pasinaudota paimant prekes išperkamosios nuomos būdu.

Taip pat vis dar gaji aferistų taktika pranešinėti apie neva avarijas padariusius šeimos narius, artimuosius bei prašymas pervesti nurodytą sumą pinigų. Policijos pareigūnai pataria nepulti pervedinėti pinigų, o susisiekti su artimaisiais, situaciją išsiaiškinti policijos komisariate.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video