2024/05/02

Taurės – Skapiškio ir gimnazijos futbolininkams

Tradiciškai prieš Kalėdas ir šiemet pagerbtos geriausios rajone 1989 metais gimusių ir jaunesnių moksleivių futbolo lygos komandos. Rėmėjų Sauliaus Stuko ir Gintaro Tamošiūno pereinamąja taure apdovanota sėkmingiausiai šį sezoną stadionuose rungtyniavusi Skapiškio vidurinės mokyklos (kūno kultūros mokytojas Vytautas Starkus) ekipa, o rajono kūno kultūros ir sporto centro taurė įteikta salės futbolo čempionams – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos (mokyt. Rolandas Uldukis) futbolininkams.

Su šių metų varžybomis jaunieji futbolo entuziastai atsisveikino praėjusį penktadienį gimnazijos sporto salėje. Tądien čia buvo surengtas salės futbolo finalinis turnyras, kuriame grūmėsi šeimininkų, Kupiškio Povilo Matulionio, Skapiškio, Pandėlio (Rokiškio r.) vidurinių ir Rudilių Jono Laužiko bei Salamiesčio pagrindinių mokyklų komandos. Prieš šias lemiamas kovas po pogrupiuose įvykusių susitikimų jos rikiavosi tokia tvarka: pirmajame pogrupyje – 1. Kupiškio gimnazija (5:4 įveikusi Skapiškį ir 6:2 – Rudilius); 2. Rudiliai (4:3 nugalėję Skapiškį) ir 3. Skapiškis; antrajame pogrupyje – 1. P. Matulionio vid. m-kla (6:3 palaužusi Pandėlį ir 5:3 – Salamiestį); 2. Pandėlys (6:2 privertęs pasiduoti Salamiestį); 3. Salamiestis.

Kaip “Mintis„ informavo šios gražios futbolo šventės vienas iš organizatorių, sporto mokyklos treneris Gediminas Uldukis, pusfinalyje gimnazijos moksleiviai 8:3 sutriuškino pandėliečius, o Rudilių ir P. Matulionio mokyklų žaidėjų dvikova baigėsi taikiai 4:4. Nugalėtojui nustatyti prireikė mušti devynių metrų baudinius. Čia tikslesni buvo rudiliečiai, laimėję 5:4. Kiek netikėtai paskutiniai – šešti – liko skapiškėnai. Kovoje dėl penktos vietos jie 3:4 nusileido salamiestiečiams. Sporto centro bronzos medaliai atiteko Pandėlio komandai, kuri pasekme 4:1 parklupdė P. Matulionio mokyklos ekipą. Finaliniame mače Rudilių ir salės šeimininkų komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui nei gynybai. Įmušę net dešimt įvarčių, o į savo vartus praleidę šešis, pergalę šventė gimnazijos atstovai. Rudiliečiai pelnė sidabrą.

Išdalyta buvo ir visa šūsnis kitų apdovanojimų. Dviem ratais nuo pavasario iki rudens lauko sporto aikštynuose vykusiose varžybose prizines vietas užėmusios Pandėlio ir P. Matulionio mokyklų ekipos paskatintos antrojo ir trečiojo laipsnių diplomais. Asmeninėmis dovanomis taip pat pradžiuginti geriausi komandų žaidėjai: Klaidas Kuzmickas (gimnazija), Martynas Fediakinas (Salamiestis), Tadas Vaitkevičius (Skapiškis), daugiausia (18) įvarčių per sezoną įmušęs Raimondas Kvietkauskas (P. Matulionio vid. m-kla) ir patikimiausiu lygos vartininku pripažintas Vilius Adomėnas (Pandėlys). Už pasiaukojantį žaidimą gavus traumą per rungtynes tarp Pasvalio ir Kupiškio vaikų sporto mokyklų komandų prizas ir padėka skirta gimnazijoje besimokančiam Dariui Vitui. Padėkos įteiktos ir ilgamečiams rajono moksleivių lygos bei vaikų komandos rėmėjams S. Stukui, G. Tamošiūnui ir Rimantui Navanglauskui.

Rajono moksleivių futbolo lygos varžybose, kurios vyko stadionuose, šiemet užtikrintai karaliavo skapiškėnai. Surinkę 21 tašką, jie laimėjo pirmąją vietą. Tai nemažas ir jų kūno kultūros mokytojo Vytauto Starkaus (stovi pirmas dešinėje) nuopelnas.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video