2024/05/02

Duona ir žaidimai – nors ir ne rinkimai

Praėjusį ketvirtadienį per Kupiškį su vaišėmis, su “Vairo„ koncertu ir kitomis dovanomis praūžė Darbo partijos desantas su pačiu jos pirmininku Viktoru Uspaskich priešakyje. Susitikti su kupiškėnais, be pirmininko, atvyko ir šiai partijai atstovaujantys seimūnai Loreta Graužinienė, Dangutė Mikutienė, Skirmantas Pabedinskas, Vytautas Kamblevičius bei sveikatos apsaugos ministro patarėjas Arvydas Ramelis.

Politikų pasirodymo laukė pilna kultūros centro salė. V. Uspaskich pradėdamas kalbą iš kart pareiškė, kad rinkimų rytoj nebus, o jie čia esą dėl to, jog vykdo savo senus pažadus vėl susitikti su žmonėmis. Numatytas koncertas irgi iš tos apčios operos, nes jo prašę kupiškėnai, o vaišės ne tik tam , kad bendravimas būtų jaukesnis. Yra ir kita dingstis – Darbo partijos Kupiškio skyrius, vadovaujamas Virginijaus Andrijausko, švenčia dvejų metų sukaktį. Darbiečių vadovas kvietė visus po renginio nesididžiuoti ir pasivaišinti, nes būsią ir dešros, ir jo agurkų iš Kėdainių, ir dzūkų atvežtų grybų, ir gimtadienio tortas. Paklaustas apie draudimus įvairiomis dovanomis ir vaišėmis papirkinėti būsimus rinkėjus, V. Uspaskich atsakymo ilgai neieškojo. Anot jo, tie, kas mano, jog žmogų tokiais dalykais galima papirkti, pakeisti jo mąstymą, to žmogaus paprasčiausiai negerbia ir juo nepasitiki. “Taip darėm, darom ir darysim„, – baigė šnekas ta tema V. Uspaskich. Salė garsiai pritarė tokioms politiko išvadoms.

Šįkart V. Uspaskich atvirai nekritikavo nei Prezidento, nei koalicijos partnerių. Tik iš vadybiškai teisingai sugrupuotų atsakymų kai ką galėjai numanyti. Antai į klausimą apie Soroso fondą ir jo įtaką mūsų šalies gyvenime Darbo partijos pirmininkas pareiškė , jog valdžią kritikuoja Prezidento aplinkos žmonės, užsienio pinigus reikėtų skirti tik labdarai ir socialinėms problemoms spręsti, o ne vidaus politikai formuoti ar atskiriems asmenims finansuoti. Publika domėjosi, kada Algirdas Brazauskas taps viešbučio direktoriumi, o jis premjeru. “Galvoju netaps direktoriumi, nes nesugebės. Ten verslą reikia daryti. Kristinka ten viską sukūrė, neleis jam vadovauti. O aš, jei partija panorės, kad būčiau premjeru, turėčiau atsisakyti savo verslo. Kitaip komisijas man ko ne kasdien galima būtų

kurti„, – šmaikštavo kalbėtojas. Socialdemokratams kliuvo ir dėl to, jog nesirūpina kaip jie savo jaunąja pamaina., kad nebus kam pakeisti A. Brazausko ir jo kolegų, kurie visi bemaž panašaus amžiaus.

Paklaustas, ar vargšams duoda pinigų, V. Uspaskich atsakė, jog kartais taip darąs. Tačiau, anot jo, prie pinigų reikia priprasti, reik žinoti, ką su jais veikti. Baigdamas filosofavimą šia tema politikas neiškentė savęs nepagyręs: “Bet aš, kaip be diplomo, gerai darau.„

Homoseksualų santuokų tema V. Uspaskich pareiškė, kad visi žino, jog jis esąs normalios seksualinės pakraipos ir jam jau geriau būtų būti pavadintam “babniku„ nei “pediku„.

Po partijos pirmininko atsakymų šou, po kurio jis iškart išvyko, kitiems politikams pasireikšti laiko liko ne kažkiek. Žmonės teiravosi dėl pensijų, dėl Sodų g. asfaltavimo, dėl medikų atlyginimų ir kt. Į kupiškėnės klausimą, ar pas mus gydymas nemokamas, ar tik ligoninės lova ir maistas. A. Ramelis atsakė, kad besigydydami ligoninėje ir pirkę tuo metu vaistų pacientai turi ligonių kasai pristatyti čekį ir atgauti tuos pinigėlius.

Po koncerto žmonės namo nesiskirstė. Kaip buvo žadėta, fojė jų laukė maistu nukrauti stalai. Daugelis labai gyrė gimtadienio tortą, keptą kupiškėnės partietės ir į klausimą, už ką balsuotų, jei reikėtų pasirinkti, atsimušinėjo juokeliais.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video